Филмовият фестивал в Кан се открива във вторник на фона

...
Филмовият фестивал в Кан се открива във вторник на фона
Коментари Харесай

От #MeToo протестират срещу награда за Ален Делон в Кан

Филмовият фестивал в Кан се открива във вторник на фона на разправиите към решението да бъде почетен ветеранът на френското кино Ален Делон , който е упрекнат в принуждение по отношение на дамите.
Холивуд, една от американските лоби групи отпред на придвижването #MeToo във филмовата промишленост, обявиха, че решението да му бъде дадена почетна Златна палма е „ непоносимо “.
Миналата година фестивалът даде обещание, че " би трябвало да има нулева приемливост към половия тормоз или корист от всевъзможен тип " на фона на митингите, водени от Кейт Бланшет на повече от 80 холивудски звезди и дами режисьори.
Онлайн петиция, призоваваща за стопиране на премията за Делон, афишира 83-годишния артист като " расист, хомофобски женомразец “.
Скандалът е в ход, когато най-големият международен кино фестивал се открива с един от най-ярките сформира от години. Големи холивудски имена от Брад Пит, Леонардо Дикаприо и Бил Мъри до Джулиан Мур и Ел Фанинг ще минат по бул. „ Кроазет “ в Кан.
Спорът избухна, откакто нов филм на френско-тунизийския режисьор Абделатиф Кечиче беше определен да се състезава за най-голямата премия, макар че полицията го проверява за хипотетично полово принуждение против млада актриса. Кечиче отхвърля изказванието, съобщи БГНЕС.
Мелиса Силвърстейн написа, че е ужасена от това, че Кан ще уважи Делон, защото той " обществено е признал, че е удрял дами и твърди, че е срещу природата някой да е гей “.
Тя добява, че Делон е непосредствен като метод на мислене с „ расисткия и антисемитски Национален фронт ", който е учреден от неговия дълготраен другар Жан-Мари Льо Пен.
Делон призна, че е удрял дами през ноември, когато беше разпитан по френската телевизия за искове за домашно принуждение от отчуждения си наследник Ален-Фабиен Делон.
" Ако един пестник е мъжкарско, то аз съм мачо ", сподели Делон, добавяйки, че дами са го удряли и че в никакъв случай не е " размазвал " жена.
Синът му сподели, че звездата е бил майка му, като ѝ счупил осем ребра и два пъти носа.
Друг наследник, Антъни Делон, по-рано този месец удостовери в Инстаграм, че е бил затворен в клетка с кучета от татко си като дете, за " да ме закали ".
Но шефът на фестивала в Кан Тиери Фремо в понеделник отбрани Делон и сподели, че ще бъде зачетено неговото творчество, а не възгледите му. „ На Ален Делон му е разрешено да си мисли, каквото си желае “, сподели той пред Агенция Франс Прес.
Петиция, призоваваща за анулация на почетната Златна палма, събра към 18 000 подписа на уеб страницата в интернет Care2.
Вижте някои моменти от кариерата на Ален Делон в галерията ТУК
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР