Филмовите продукции Шошана и Присила ще могат да гледат тази

...
Филмовите продукции Шошана и Присила ще могат да гледат тази
Коментари Харесай

Шошана и Присила в днешната програма на София филм фест Варна

Филмовите продукции " Шошана " и " Присила " ще могат да гледат довечера жителите и гостите на морската столица.

Двете ленти са част от днешната стратегия на " София филм фест Варна ", която тече във Фестивален и конгресен център.

От 17:30 часа в Зала 1 е прожекцията на " Шошана " - копродукция на Англия и Италия.

В функциите ще забележим Хари Мелинг, Ирина Старшенбаум, Дъглас Бут, Ори Олби, Йън Харт.

През 1938 година напрежението в Тел Авив се повишава. Британците едвам съумяват да поддържат реда измежду смесеното палестинско и еврейско население. Въпреки това британският служител на реда Томас Уилкин се е заселил тук и е бясно влюбен в Шошана, дъщерята на един от създателите на ционисткото работническо придвижване „ Дов Бер Борохов “. Докато военизираната организация „ Иргун “, водена от поета Авраам Щерн, подхваща акция за прогонване на английските управляващи, Томас и неговият шеф Джефри Мортън възприемат политика на нулева приемливост към съпротивата, ускоряват напъните си и прибягват до изтезания. Междувременно Шошана получава смъртни закани за това, че се е сприятелила с член на окупационните сили. Тя е влюбена в Томас, само че също по този начин има вяра в устрема на своя народ за самостоятелност и ще бъде принудена да направи избор.
От 20:00 часа в Зала 1 е прожекцията на кино лентата " Присила " . Лентата, която е с премия от фестивала във Венеция през 2023г., е взаимна продукция на Съединени американски щати и Италия.

В функциите ще забележим Кейли Спейни, Джейкъб Елорди, Дагмара Доминчик, Ари Коен, Тим Поуст.

Когато на едно празненство тийнейджърката Присила Болио се среща с Елвис Пресли, мъжът, който към този момент е стремглаво изгряваща рокендрол суперзвезда, се трансформира в нещо напълно друго – в персоналния си живот той е възхитен влюбен, сътрудник в самотата и сензитивен най-хубав другар. През гледната точка на Присила, София Копола споделя за непознатата страна на един популярен американски мит. Историята за дългото ухажване и бурния брак на Елвис и Присила – от немската военна база до приказното имение в Грейсленд – е надълбоко проницателен и разтърсващо обстоен портрет на любовта, фантазията и славата.
Цените на билетите са 12 лева за възрастни и 10 лева за пенсионери и учащи.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР