Филмовите дни ЛУКС започнаха в Дома на киното. Слънчев зимен

...
Филмовите дни ЛУКС започнаха в Дома на киното. Слънчев зимен
Коментари Харесай

АРТщрихи с Галя Крайчовска

Филмовите дни ЛУКС започнаха в Дома на киното. " Слънчев зимен ден " в изложба " Париж ". " Бяла приказка ". - премиера на НАТФИЗ и Младежкия спектакъл. " Сухишвили " ни завихря в танца.

Отличниците на европейското кино идват при нас.Филмовите дни ЛУКС започнаха през вчерашния ден в Дома на киното. " Стикс ", " От другата страна " и " Жена на война ", определени от евродепутатите, се срещат със феновете. Тази вечер ще има и полемика по тематиките, заложени от филмите -финалисти, а прожекциите не престават до 12 декември в 6 български града.
---Спокойни, празнични, наситени с позитивна сила - и сюжетите на Димитър Вецин ще ни заредят със светлина. В един безоблачен зимен ден те ни посрещат в изложба " Париж " - вециновските герои и сюжети- пъстри и топли, на инат на задаващия се мраз и сняг..Романтиката и хубостта на природата откриваме и в останалите сезони, празници и традиции, съхранени като образен етнографски документ в картините на Димитър Вецин. В изложбата е включен и шеговит автопортрет, озаглавен " Добро утро господин Вецин ".
Студентите в НАТФИЗ се готвят за празничния 8 декември, само че не изостяват сцената. В Младежкия спектакъл е премиерата на „ Бяла приказка ” от Валери Петров. Спектакълът е дипломен за четвъртокурсниците на доцент Майя Енчева, под режисурата на проф. Боньо Лунгов.
Динамични и трагични песни и танци идват с отбор Сухишвили. Турнето на „ Летящите грузинци ” започва на 6 декември в София. После ще зарадват публиката в Пловдив, Стара Загора и Варна.
Подготвили са двучасова театрална стихия - със съвършенство в танца - с плавните, пързалящи придвижвания при дамите и искри от саби и ножове при мъжете,. Пристигат със 600 достоверни костюма, направени от остарели грузински майстори.
Ансамбълът с над 50 милиона фенове. слага връх в „ Ла канара - публиката извиква танцьорите на бис 14 пъти.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР