Филмови продукции на регионалните историческите музеи в Сливен и Русе

...
Филмови продукции на регионалните историческите музеи в Сливен и Русе
Коментари Харесай

Музейни филми показаха на форум в Сливен

Филмови продукции на районните историческите музеи в Сливен и Русе и на Етнографския музей в Пловдив бяха показани в Сливен, рамките на възобновените „ Табакови четения”, отдадени на патрона на сливенския музей доктор Симеон Табаков.
Основната цел на форума е да се показват и дискутират забавни планове, нововъведения и хрумвания, свързани с популяризирането на културното ни завещание и доближаването на музеите, историческото знание и музейните полезности с всеобщата аудитория.
Програмата на „ Табаковите четения” е извънредно разнообразна и включва отчети на научни служащи, музейни експерти и академични преподаватели от Българска академия на науките, Нов български университет и историческите музеи в Русе, Сливен, Бургас, Нова Загора, Пловдив и Смолян.
Научната конференция е проведена в няколко тематични панела: „ Музеят – валоризатор на културни наследства” с модератор доктор Николай Ненов, шеф на РИМ – Русе, „ Локални проучвателен полета на историческото завещание и музеят” с модератор доктор Владимир Демирев от РИМ в Сливен, „ Визуални облици на наследството” с модератор доктор Наталия Рашкова от Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при Българска академия на науките и „ Общности – музеи – наследства” с модератор доктор Ирена Бокова от Нов български университет.
Документалните филми „ Невидяното Поломие” продукция на РИМ – Русе и Arena Media, „ Планината на непокорните”, продукция на РИМ – Сливен и „ Музеят на модерното време”, продукция на Нов български университет и РЕМ – Пловдив бяха показани през вчерашния ден при огромен интерес от страна на експертите и публиката.
„ Надяваме се да превърнем Табаковите четения в традиция”, сподели за Actualno.com шефът на Регионалния исторически музей в Сливен Николай Сираков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР