Филмовата компания Disney влага над $1 милиард, за да изгради

...
Филмовата компания Disney влага над $1 милиард, за да изгради
Коментари Харесай

Най-голямата инвестиция на Disney залага на доказания продукт Star Wars

Филмовата компания Disney влага над $1 милиард, с цел да построи две Star Wars тематични области в своите увеселителни паркове. Дългоочакваните атракции ще потопят почитателите във вселената на галактическата поредицата. Те ще могат да се качат на Millennium Falcon или да посетят място като Mos Eisley Cantina за пиво, когато тези тематични зони отворят порти по-късно тази година, написа Quartz.

Компанията е сигурна, че незабавно щом отвори новите планове за потребителите, ще има опашки от хора, които ще желаят да ги пробват. Затова не счита и да приготвя маркетинг акции, с които да ги показа на пазара.

Според Боб Ийгър, изпълнителният шеф на Disney, единствено би трябвало да оповестят, че оборудванията работят и това ще бъде задоволително.

Във времена, когато медийната промишленост процъфтява, а бизнес артикул като Netflix трансформират стопанската система, Disney не желае да остане по-назад. Идеите на компанията да трансформира част от филмовата промишленост в тематични зони в своите паркове се оказва много печеливша и сигурна бизнес тактика.

Общите доходи от парковете и развлекателните артикули на продуцентското студио са нарастнали с 5% по отношение на същото тримесечие на предходната година, достигайки $6,8 милиарда през първото фискално тримесечие на 2019 година. Печалбата от този развлекателен сегмент е повишена с 10% до $2,15 милиарда, което съставлява близо 60% от цялата оперативна облага на Disney - общо 3,65 милиарда за тримесечието. Очаква се, откакто към актуалните атракциони се добави и Star Wars, сумите да са много по-високи.
 Снимка 362035
Източник:

Дъщерните компании на Disney в телевизионната промишленост, до момента съставляваха най-големия дял от годишния действен доход на компанията. Този дял обаче е намалял през последните години, защото доходоносните кабелни канали, благосъстоятелност на Disney, като ESPN, губят зрителска публика. Това се дължи на обстоятелството, че доста хора към този момент не избират обичайните кабелни и телевизионни услуги.

През април м.г. Disney започва лична стрийминг платформа, наречена ESPN, която към този момент има 2 милиона платени клиенти. Компанията ще задейства и абонаментна услуга за филми и телевизионни излъчвания, която ще се назовава Disney+. Очаква се да придобие и мажоритарен дял в Hulu посредством пазаруване на активите на 21st Century Fox.

Disney комбинира своите разрастващи се паркове с по-неразвитата си ниша за потребителски артикули, която включва взаимни планове с Marvel и Star Wars.

От 2016 до 2017 година приходите от развлекателните паркове и артикули са нарастнали с към 3 %, а по-късно са скочили с 7% през миналата фискална година до $24,7 милиарда. Междувременно, всички други браншове на Disney, в това число медийнитe мрежи, студийните занимания и поточното видео са били в застой от 2016 до 2017 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР