Филмова супер звезда си отиде само на 54 годиниФилмова супер

...
Филмова супер звезда си отиде само на 54 годиниФилмова супер
Коментари Харесай

Филмова супер звезда си отиде само на 54 години

Филмова супер звезда си отиде единствено на 54 години

Филмова супер звезда си отиде единствено на 54 години

Филмова супер звезда си отиде единствено на 54 години

Боливудската суперзвезда Сридеви Капур умря на 54 години от инфаркт, оповестиха от фамилията й. Актрисата, известна просто като Сридеви, е издъхнала в Дубай, където е била на женитба на родственици, осведоми Би Би Си, представена от Блиц.

Сридеви е една от едвам няколкото дами, за които се смята, че е способна да притегли голяма гледаемост към филмите си без помощта на храбър мъжки облик. От 4-годишна тя си служела с езиците телугу, каннада, малаялам и хинду.


 
Министър-председателят на Индия Нарендра Моди написа в Туитър, че е „ тъжен от ненавременната загуба на забележителната актриса Сридеви “, а президентът Рам Нат Ковинд съобщи, че е „ шокиран да чуе, че филмовата звезда Сридеви е умряла “.
 
Съболезнования изрече и кметът на Лондон Садик Кан: „ Наистина бях благополучен да се срещна с боливудската икона Сри Деви при последното си пътешестване в Индия. Толкова е тъжно да чуя новините за гибелта на една толкоз необикновено надарена актриса, реализатор и продуцент “.
 
Актрисата била в ОАЕ за сватбата на племенника си Мохит Марвах. Съпругът ѝ Бони Капур и щерка ѝ Куши били с нея, когато затворила очи в събота. Брат ѝ Санджей Капур показва, че това е станало към 23-23.30 ч. локално време.
 
Сридеви дебютира в Боливуд с водеща роля през 1978 година. Скоро станала една от най-големите кино звезди на Индия. За над 5 десетилетия тя взела участие в над 150 кино лентата, измежду които класиките на Боливуд „ Мистър Индия “, „ Чандни “, „ Чаал Бааз “, „ Садма “.
 
През 1997 година тя се отдръпнала, с цел да си вземе отмора от промишлеността. Завърнала се през 2012 с кино лентата „ Инглиш Винглиш “. През 2013 държавното управление на Индия я награди с Падма Шри – най-виокото гражданско отличие.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР