Filmmaker Mode отразява творческите намерения на създателитеРежимът Filmmaker Mode ще

...
Filmmaker Mode отразява творческите намерения на създателитеРежимът Filmmaker Mode ще
Коментари Харесай

Нов ТВ режим ще показва филмите както са замислени

„ Filmmaker Mode ” отразява креативните планове на основателите

Режимът Filmmaker Mode ще обезпечи чисто обрисуване на кино лентата – тъкмо по този начин, както е бил основан да наподобява (графика: UHD Alliance)

Браншовата организация UHD Alliance (UHDA) и водачи в областта на потребителската електроника, холивудски студия и членове на филмовата общественост стартират взаимна работа върху нов зрителски режим за проявление на филми и телевизионни сериали, наименуван „ Filmmaker Mode ” (Режисьорски режим).

Съвременните тв приемници имат необятни благоприятни условия за видео-обработка, с цел да подобрят потребителското преживяване при гледане на разнообразни типове наличие – от спортни излъчвания до видео игри. Режимът Filmmaker Mode ще даде на феновете по-добро кинематографично прекарване с техните UHD тв приемници.

Технологията деактивира всички следващи обработки (например изглаждане на придвижванията и т.н.), тъй че филмите или телевизионните излъчвания да се демонстрират тъкмо по този начин, както са били замислени от техните основатели, запазвайки верните екранни формати, цветове и кадрови честоти.

„ Това, което ще отличава режима Filmmaker Mode, е чистото обрисуване на кино лентата тъкмо по този начин, както е бил основан да наподобява ”, сподели Райън Джонсън, режисьор на „ Междузвездни войни: Последните джедаи ” и „ Knives Out ”, чиято премиера следва.

LG Electronics, Panasonic и Vizio оповестиха, че поддържат Filmmaker Mode и преместването на креативните планове в дома. Всеки съответен артикул и проектите за внедряване ще бъдат оповестени от съответната компания в подобаващия миг.

„ Модерните тв приемници имат изключителни механически благоприятни условия и е значимо да използваме тези нови технологии, с цел да подсигуряваме, че домашният фен вижда нашите творби, показани по метод, който е допустимо непосредствен до първичните ни креативен планове ”, сподели Кристофър Нолан, режисьор на одобрени филми, като „ Дюнкерк ”, „ Интерстелар ” и трилогията „ Черният рицар ”.

По неговите думи, режимът Filmmaker Mode консолидира приноса на основателите на филми в елементарни правила за съблюдаване на кадровата периодичност, екранния формат, цветовете и контраста, и кодирането им в съответния притежател, тъй че тв приемниците да могат да го прочетат и да го покажат по подобаващ метод.
още по тематиката
Докато студията и производителите на потребителска електроника от дълго време работят взаимно за снабдяване на нови развлекателни технологии и прекарвания до потребителите, режимът Filmmaker Mode отбелязва началото на съдействие, което причислява и водачи от креативната общественост към тази композиция.

„ Много съм угрижен по какъв начин киното се придвижва в дома, защото там то живее най-дълго. Това е мястото, където филмите се гледат още веднъж и още веднъж, и цялото семейство се вълнува с тях ”, разяснява Райън Куглър, режисьор на „ Черната пантера ” и „ Крийд: Сърце на първенец ”.

За разлика от някои режими на картината, които могат да изискват от потребителя да влезе в едно или повече менюта, с цел да откри и задейства съответните настройки, Filmmaker Mode ще се задейства или автоматизирано чрез вградени в наличието метаданни, или посредством обособен бутон, който разрешава на потребителя да го задейства без да минава през голям брой равнища на менюто.

Освен това, с цел да се улесни разпознаването на екраните, които могат да демонстрират наличие в режим Filmmaker Mode, името и настройките ще бъдат едни и същи при другите марки тв приемници.

Повечето хора през днешния ден гледат типичен филми вкъщи, а не в киносалоните, което прави режима Filmmaker Mode изключително значим при основаване и разпространяване на такива филми с неповторими спецификации за гледане, акцентира известният режисьор Мартин Скорсезе, който през 1990 година The Film Foundation за да запази филмите и да запазя истинската визия на режисьорите.

„ Всеки ден на снимачната площадка ние вземаме стотици решения за това по какъв начин да представим и разкажем нашата история. Нито едно решение единствено по себе си не прави или не скапва целия филм, само че има кумулативен резултат, в резултатът на който филмът наподобява и се получава по този начин, както сме го планували ”, съобщи Пати Дженкинс, режисьор на „ Жената-чудо ”.

„ Като кино режисьор желая да видя – и мисля, че феновете желаят да видят – кино лентата тъкмо по този метод, пренесен във всяка допустима среда за гледане. А режимът Filmmaker Mode дава опция всичко това да бъде забелязано вкъщи ”, заключи Дженкинс.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР