Филмите за Космоса са едни от най-интересните, най-добре направените и

...
Филмите за Космоса са едни от най-интересните, най-добре направените и
Коментари Харесай

15-те най-добри филми за Космоса за всички времена

Филмите за Космоса са едни от най-интересните, най-добре направените и най-гледаните за всички времена. Независимо кой е вашият обичан род, филмите за Космоса са нещо, което си заслужава всяка минута пред огромния екран.
Представяме ви някои от най-великите филми за Космоса, създавани в миналото!

Армагедон (Armageddon)
С присъединяване на звезди като Брус Уилис, Бен Афлек и Били Боб Торнтън, " Армагедон " е невероятна метеоритна буря, която ще ви накара да затаите мирис! Когато изпълнителният шеф на НАСА Дан Труман (Торнтън) схваща, че след 18 дни Земята ще бъде унищожена от астероид с размера на Тексас, той няма различен избор, с изключение на да изпрати екип от обезверени смелчаци на метеорита, които да слагат нуклеарна бойна глава в недрата му. Изумителни специфични резултати, ослепителен комизъм, забавни герои, вълнуващ сюжет и разтърсващи страсти трансформират " Армагедон " във вълнуваща борба за спасяването на света.

Денят на независимостта (Independence Day)
" Денят на Независимостта " победи като едно от най-великите кино завършения на всички времена. Всичко стартира, когато големи галактически кораби се появяват над най-големите градове в света. Но чудото скоро се трансформира в смут - корабите стартират гневна офанзива, целяща да унищожи цялата човешка раса. Единствената вяра на човечеството е в дребна група оживели, решени на всичко. Водени от смел военен водач, брилянтен академик и смелия президент на Съединени американски щати, те ще поведат последната борба против извънземните натрапници, преди да е станало прекомерно късно. С присъединяване на доста звезди и със зашеметяващите си специфични резултати, " Денят на Независимостта " се трансформира в един от най-касовите филми в историята на киното.

Марсианецът (The Martian)
По време на пилотирана задача до Марс, след мощна стихия, астронавтът Марк Уатни (Мат Деймън) е счетен за мъртъв и е зарязан от сътрудниците си. Но Уатни оживява и се озовава напълно самичък на враждебната планета. Разполагайки единствено с нищожни ресурси, той би трябвало да се осланя на своята досетливост, предвидливост и дух, с цел да оцелее и да откри метод да алармира на Земята, че е жив. На разстояние от милиони благи, НАСА и екип интернационалните учени работят неуморно, с цел да върнат Марсианеца назад у дома, а в това време екипажът му възнамерява безразсъдна, в случай че не и невъзможна, избавителна задача. Целият свят се сплотява, с цел да подкрепи безвредното завръщане на Уатни

Интерстелар (Interstellar)
„ Интерстелар “ е най-монументалната творба на Кристофър Нолан досега, а всеки, гледал „ Генезис “, знае какъв брой надалеч се простира въображението му. Сред сценаристите и продуцентите на кино лентата е популярният физик Кип Торн, а първият фен на „ Интерстелар “ е бил Стивън Хокинг, който е дал цялостното си утвърждение. Защото това не е просто фантастика. Филмът е оптимално меродавен от научна позиция и показаното в него е основано на писания на Торн и сътрудниците му, които са потвърдили на доктрина доста от комплицираните и изцяло невероятни феномени в „ Интерстелар “. Гледан като една евентуална прогноза, филмът е още по-въздействащ.

Галактическа Мисия (Galaxy Quest)
Невероятно смешно премеждие, авторитетно наречено " най-смешната и остроумна комедия на годината ". В продължение на 4 години смел екипаж на галактически транспортен съд се насочва на вълнуващи и неведнъж рискови задачи в космоса... в един сериал. Но внезапно той е свален от екран! Двадесет години по-късно, войнствени извънземни считат, че телевизионният сериал " Галактическа задача " е " исторически документ " и телепортират на кораба си екипажа от някогашни артисти. Без сюжет, без режисьор и без никаква визия по какъв начин ще се оправят, те би трябвало да спасят Вселената!

Космически топки (Spaceballs)
Трудно да се направи лист с галактически филми, без да се включва най-хубавата галактическа комедия за всички времена...

Контакт (Contact)
Младата, въодушевена астрономка доктор Елинор Ароуей (Джоди Фостър) получава първото в историята на човечеството известие от извънземен източник. Борейки се да поеме следствието на това Послание, тя се насочва към авторитетен съдружник: Палмър Джос (Матю Макконъхи) - почитан богослов и почитан държавен консултант...

УОЛ-И (WALL-E)
Когато хората напущат Земята не помнят да изключат последния робот. След доста самотни години работа, Уоли открива нова цел в живота си (освен колекционирането на джунджурии), когато среща обличкия робот Ива. Тя схваща, че Уоли инцидентно намира това, което ще избави планетата. Ива се връща в Космоса, с цел да рапортува за откритието на индивидите, които чакат сигнал, с цел да се върнат на Земята. Уоли обаче не се поколебава да тръгне след обичаната си.

Луна (Moon)
Филм за миньор, който в бъдещето е изпратен да носи различно гориво от Марс на Земята. Когато се прибира у дома, здравето му внезапно се утежнява. Нещата стават още по-странни, когато се сблъсква с по-млада версия на себе си и той и клонинга му се заемат със задачата да схванат какво се случва.

Гравитация (Gravity)
Д-р Райън Стоун (Сандра Бълок) е брилянтен медицински инженер на първата си задача под командването на ветерана астронавт Мат Ковалски ( Джордж Клуни). Въпреки че задачата е рутинна, се случва акцидент. Совалката е унищожена, а Стоун и Ковалски остават напълно сами да се носят из галактическия мрак. Оглушителна тишина им подсказва, че са изгубили всякаква връзка със Земята, както и възможностите за избавление. Страхът прераства в суматоха с всяка глътка въздух, която изяжда дребното им останал О2. Може би ще намерят метод да се върнат вкъщи откакто продължат още по-далеч в космоса.

Аполо 13 (Apollo 13)
" Аполо 13 " - историята им е още по-забележителна, тъй като е същинска! Това се случва по-малко от година откакто индивидът стъпи на Луната за първи път. За американците “Аполо 13 ” бе просто един “рутинен ” галактически полет - до мига, в който думите “ Хюстън, имаме проблем ” пронизаха необятния космос. Заседнали на 205 хиляди благи от Земята в развален галактически транспортен съд, астронавтите Джим Ловъл (Ханкс), Фред Хейс (Пакстън) и Джак Суигърт( Бейкън) повеждат обезверена борба за оцеляване, до момента в който в Контролната зала астронавтът Кен Матингли (Синийз), ръководителят на полета Джийн Кранц (Харис) и опитният им екип се борят с времето, с цел да ги върнат вкъщи.

Скрити цифри (Hidden Figures)
Филмът споделя същинската история на брилянтната афроамериканска математичка Катрин Джонсън (Тараджи П. Хенсън) и нейните колежки, Дороти Воугън (Октавия Спенсър) и Мери Джаксън (Джанел Моне), които оказват помощ на НАСА в конкуренцията при първата галактическа задача в Земната орбита. С помощта на техните калкулации, Джон Глен (Глен Пауъл) става първият американски астронавт, който прави първата галактическа обиколка на Земята.

Пришълецът (Alien)
Екипажът на галактическия транспортен съд “Ностромо ” се отзовава на сигнал за помощ от необитаема планета. Там откриват смъртоносна форма на живот, която вирее в човешкия организъм. Ужасите стартират. Шестима от екипажа ще загинат, а животът на седмия ще се промени вечно. Сигорни Уийвър е в ролята на лейт. Елън Рипли в един от най-напрегнатите и зрелищни научно-фантастични филми на всички времена.

2001: Космическа авантюра (2001: A Space Odyssey)
Завладяваща драма за опълчването сред индивида и машината, показана посредством поразителна комбинация от музика и картина. Първо посещаваме предисторическото ни минало, след това прескачаме хилядолетия напред (в най-разтърсващото образно преместване в киното) към колонизирания космос и най-после астронавтът Боуман (Кир Дулиа) отива в неразучения космос, евентуално даже и към величие.

Междузвездни войни (Star Wars)
Рицарите джедаи са избити, а цялата вселена е в ръцете на Империята. Съпротива оказва само дребна група Бунтовници, чието само предимство са откраднатите проекти на най-могъщото имперско оръжие – бойната станция “Звезда на гибелта. ” Задача да върне проектите и унищожи базата на бунтовниците, получава най-верният прислужник на Империята – Дарт Вейдър. Плененият размирен водач принцеса Лея, е принудена да изпрати сигнал за помощ, който е уловен от нормално селско момче на име Люк Скайуокър. Нетърпелив да извърши предопределението на ориста си, той се заема с тежката задача да помогне на Бунтовниците да победят Империята.

източник: www.esquire.com
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР