Филмите с акули са задължителна отправка за лятната почивкаВълнуващата, вдъхновяваща

...
Филмите с акули са задължителна отправка за лятната почивкаВълнуващата, вдъхновяваща
Коментари Харесай

Най-важните и влажни плажни филми

Филмите с акули са наложителна отправка за лятната отмора

Вълнуващата, вдъхновяваща и възбуждаща почивка няма да е приключена без задоволително количество качествени кино заглавия. Лятото е сезон, който въодушевява морските и плажни случки, подтиква въображението и чертае кино хоризонти по цялата жанрова гама. Филмите с акули са наложителна отправка за лятната отмора. Този август в кината нахлува “Мега звяр ” с Джейсън Стейтъм, който споделя за праисторическата гигантска акула Мегалодон, изплувала в наши дни, с цел да хруска сърфисти, моряци и плажни хубавици. Този филм, несъмнено, е въодушевен от шедьовъра на Стивън Спилбърг “Челюсти ” – най-важния, сполучлив, авторитетен и различим плажен филм в историята. През 70-те младият Спилбърг пуска своя опус за човекоядна акула, която тормози туристите на крайбрежно туристическо градче. “Челюсти ” е второразреден филм, който се издига до равнището на трилър по Хичкок.
 “Шест дни, седем нощи ”  “Плажът ”  “Челюсти ”  “Мега звяр ”  “Критична точка ”
Друго наложително заглавие за лятото е “Плажът ” на Дани Бойл. Филмът демонстрира в какво се трансформират хипарските фантазии за комуна на райско местенце. Романтичната приключенска комедия с Харисън Форд и лесбийката Ан Хечи “Шест дни, седем нощи ” е друго морско произведение, насочено към романтиката на самотния другоземен остров. Най-знаменитото заглавие от този канон е “Синята лагуна ” с незаконно младата Брук Шилдс.

На територията на екшън киното, малко филми са по-подходящи за морска почивка от жанровата съвременна класика на Катрин Бигълоу “Критична точка ”. Сърфисткият шлагер с Киану Рийвс и Патрик Суейзи ще ви въодушеви да преследвате най-голямата вълна в морето. Или пък най-апетитното плажно парче, в случай че не ви се занимава с рискови водни каскади.

“20 000 левги под водата ” по Жул Верн и “Моби Дик ” по Херман Мелвил също за императивни заглавия за всички, ангажирани с идеята на качествения морски отдих.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР