Филми на режисьорите Уес Андерсън, Франсоа Озон и Стив Маккуин

...
Филми на режисьорите Уес Андерсън, Франсоа Озон и Стив Маккуин
Коментари Харесай

Кинофестивалът в Кан обяви официалната си селекция

Филми на режисьорите Уес Андерсън, Франсоа Озон и Стив Маккуин са в формалната селекция на кинофестивала в Кан за 2020 година, заяви Агенция Франс Прес.

В формалната селекция са включени 56 кино лентата . Създателите им могат да показват този факт, въпреки че самият кинофестивал тази година беше анулиран поради пандемията от новия ковид.
 
Wes Anderson's 'The French Dispatch' will be part of the Cannes Film Festival 2020 lineup
— The Hollywood Reporter (@THR)

Тази селекция демонстрира, " че киното е живо и е било живо по време на изолацията - сподели генералният шеф на фестивала Тиери Фремо. - Творците в киното не са стояли със скръстени ръце, тъй като ни изпратиха рекордните 2067 кино лентата. Така че те са работили, а най-малкото, което можем да създадем ние, е да приемем тази работа, да гледаме филмите ".

Франсоа Озон е в формалната селекция на Кан 2020 с " Лятото на 85-а ", а Уес Андерсън - с " The French Dispatch ".

Сред режисьорите с подбрани филми са японката Наоми Кавазе ( " Истински майки " ), французойката Маивен ( " ДНК " ), датчанинът Томас Винтенберг. Стив Маккуин взе участие с два компания - " Скалата на влюбените " (Lovers Rock) и " Мангроув " (Mangrove). В селекцията е включен и филмът на Виго Мортенсен " Falling " ( " Да падаш " ), както и " Амонит " на Франсис Лий.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР