Филмаутор отбелязва 30 години от своето създаване с 30 срещи

...
Филмаутор отбелязва 30 години от своето създаване с 30 срещи
Коментари Харесай

В кино Одеон пускат 30 прожекции на 30 български класики от 17 март

" Филмаутор " отбелязва 30 години от своето основаване с 30 срещи с едни от най-емблематичните български филми. Инициативата " 30 вечери с 30 класики " стартира на 17 март в кино " Одеон " с " Лачените обувки на незнайния боец " на Рангел Вълчанов. След това всеки петък, в границите на 30 седмици, ще бъде предавана по една българска класика, а прожекцията ще бъде последвана от диалог с креативния ѝ екип.

Да обичаш напук ", " Куче в чекмедже ", " Щурец в ухото ", " Светът е огромен и избавление дебне отвред ", " Мъжки времена ", " Преброяване на дивите зайци ", " Вчера " и " Момчето си отива " са единствено дребна част от положителното български кино, на което феновете ще могат да се насладят.

Всеки филм ще бъде излъчен в своя автентичен формат, а точно – на лента. Това придава по-различна картина и демонстрира, че същинското кино вълнува освен с историите си, само че и с сподели си.

" 30 вечери с 30 класики " цели да предизвика диалог за смисъла на киното. С самодейността си " Филмаутор " ще запознае младата аудитория с класиките на родното кино, върху които стъпва неговото изцяло развиване, само че и ще напомни младостта на поколението, израснало с тези филми.

Всички прожекции ще са с вход свободен, само че би трябвало да бъде взет билет на стойност 0 лева от касата на киното.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР