Филмът Áга“ на режисьора Милко Лазаров е селектиран в основната

...
Филмът Áга“ на режисьора Милко Лазаров е селектиран в основната
Коментари Харесай

Български филм е селектиран за фестивала Берлинале“ за пръв път от 29 години

Филмът „ Áга “ на режисьора Милко Лазаров е селектиран в главната стратегия на 68-ото издание на Берлинале. „ Áга “ е в копродукция с Българската национална телевизия и е първият български филм в главната публична стратегия на филмовия фестивал в Берлин от 29 години насам след присъединяване на кино лентата „ Иван и Александра “ на режисьора Иван Ничев.

„ Áга “ ще закрие главната конкурсна стратегия на Берлинале. За първи път филм на български режисьор закрива съществена стратегия на огромен фестивал. През март „ Áга “ ще открие 22-рото издание на София филм фест.

Сюжетът споделя история за конфликта на цивилизациите през призмата на любовта и човешките взаимоотношения. Двамата основни герои са ескимоси и мечтаят да съберат фамилията си още веднъж.

„ С този филм проучвам по какъв начин модерният свят заплашва главните човешки ценностти. Възхищавам се на хора, които живеят в непоносими за модерния човек условия и съумяват да запазят деликатните си взаимоотношения и да одобряват живота смирено и състрадателно “, разкрива замисъла на „ Áга “ режисьорът Милко Лазаров.
 „ Ага “ „ Ага “ © RED CARPET
Милко Лазаров е режисьор на едни от най-успешните телевизионни планове за Българската национална телевизия - „ Великите българи “, „ Голямото четене “, „ Ръкописът “. Първият му пълнометражен филм „ Отчуждение “ (2013), също в копродукция с Българска национална телевизия, е показан премиерно в формалната селекция на 70-ия кино фестивал във Венеция, където завоюва две награди.

Продуцент на кино лентата е Веселка Кирякова, продуцент на „ Отчуждение “ и копродуцент на българския филм „ Слава “. Отговорен оператор на кино лентата е Калоян Божилов, също прочут от „ Отчуждение “.

„ Ага “ е осъществен в копродукция с Франция и Германия и е сниман в Република Якутия в Руската федерация.
 „ Ага “ „ Ага “ © RED CARPET
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР