Филмът за Camino de Santiago е посветен на един от

...
Филмът за Camino de Santiago е посветен на един от
Коментари Харесай

Календар и домашно кино

Филмът за Camino de Santiago е отдаден на един от най-популярните направления в света, изминаван пеш от приключенци и поклонници – цели 800 км през Пиренеите в Северна Испания

20 – 21.01
Здравей още веднъж, зима. Четиринадесет лекции на тематики, свързани с храненето, прочувствения и умствения баланс, физиката и придвижването, съпроводени със спортни класове по йога, kangoo jumps, табата, танци, ти-тап, само че и нещо за ядене от специфични мастър кулинарни класове и кулинарни щандове. Новият упорит фестивал " Зимна приказка " ви кани дружно с децата, тъй като има доста занимания и за тях – тенис, лека атлетика, хокей, кънки, танци и десетките работилници. В " Интер експо център ", еднодневен билет: 19 лева, всичко на http://festival.zdravei.org

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

20.01
Без подбив. Пет от най-хубавите стендъп комедианти с техни обичани смешки ще размиват цяла вечер в мястото за стендъп комедия в България - " Комеди клуб София ". От 18:30 ч., вход: 10 лева./8 лева за студенти и възпитаници

20.01
Отвъд погледа. Прожекция на кино лентата " 88MHz ", представящ Йордан Георгиев – журналистът, който от седем години води рубриката за просвета " Без маски " всеки понеделник от 17 часа на периодичност 88 Mhz. Йордан е незрящ и може би по тази причина съумява да извади на повърхността неща, които никой различен публицист не може да види. От 16:15 ч. режисьорът Яна Титова и самият воин на кино лентата ще бъдат в Дома на киното.

20 и 21.01
Само за дами. Специализираното ревю Women`s Expo включва компании от сферата на модата, дизайна, консултантски услуги, просветителни академии, художници, винарски мазета, центрове и студиа за здраве и хубост и доста други. Ще има ръчно направени артикули от плетива, бижута, аксесоари, керамика, шоколадови бонбони, букети от плодове и зеленчуци. Забавленията са и за цялото семейство с детски център, зона за спорт с доста занимания и кетъринг зона с многообразие от здравословни храни и питиета. В " Интер експо център ", зала 5, вход свободен.

20.01
Жените на Пучини. Концерт, отдаден на героините от творби на един от най-великите композитори във връзка 160-годишния празник от рождението му. Във вечерта, в която вземат участие солисти, хор и оркестър, ще прозвучат арии от класическите произведения " Вилиси ", " Бохеми ", " Тоска ", " Джани Скики ", " Сестра Анджелика ", " Мадам Бътерфлай ", " Турандот " и други Диригент е Беатриче Венеци, със специфичното присъединяване на Доната Данунцио Ломбарди и Камен Чанев. В зала " България " от 19:00 ч.

20.01
Националният природонаучен музей и спектакъл " Мале-мале " стартират постоянни представления за деца в пространството на четвъртия етаж в музея. Първото от тях - " Галената щерка ", е с драматизацията и режисурата на Михаела Тюлева. Децата влизат в музея с билет за представлението, платен на място. Родителите са поканени да прегледат музея, до момента в който изчакват децата си с билета за музея.

21.01
Свещеният път. Филмът за Camino de Santiago е отдаден на един от най-популярните направления в света, изминаван пеш от приключенци и поклонници – цели 800 км през Пиренеите в Северна Испания, с цел да открият отговори на персонални и космополитен въпроси. Прожекцията е част от фестивала Sofia Middle East & North Africa Region Film Festival. В Cosmos Coworking, от 18:00 ч. Билети: 6 лева

20.01
Театър за цялото семейство. Импровизационното интерактивно зрелище " Зимна приказка " играе историите на хората от публиката и е уместно за всички възрасти. Баби, дядовци, майки, бащи, лели и чичовци са поканени в " Читалнята " в " Музейко ", с цел да преживеят дружно занимателно време без сюжет и с музика онлайн. Билетите са единствено от epaygo – индивидуален: 10 лева, фамилен билет: двама родители с 2 и повече (собствени) деца: 30 лева, фамилен билет: двама родители с едно дете: 25 лева, фамилен билет: 1 родител с 2 деца: 20 лева, двоен билет: 1 родител с 1 дете: 15 лева В " Музейко ".

22.01
Софийската филхармония в партньорство с НМА " Проф. Панчо Владигеров " показва 28 концерта с музиката на 28-те страни - членки на Европейския съюз, в плана " Музиката на Европа ". Тази седмица е за " Музиката на Чехия ", изпълнена от Струнен квартет " Фрош " и Симеон Гошев, пиано, с произведения от Леош Яначек, Антонин Дворжак, Бeдржих Смeтана. В зала " България ", от 22:00 ч.

23.01
Испания на кино. Tри кино класики на един от най-големите режисьори в историята на испанското кино – Луис Гарсия Берланга, се излъчват в продължение на три вторника. На 23.01 лентата е " Пласидо " (1961), а на 30.01 - " Палачът " (1963). Версиите са истински със надписи на български. В " Институт Сервантес ", свободен вход с предложения до запълване на залата.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

23.01
Един Елин. Поредицата " Поет на месеца " в Столичната библиотека продължава с представянето на Елин Рахнев, чиято стихосбирка " Зелда " се радва на огромен триумф, сходно на предходните му поетични книги и пиеси. Събитието под име " Елин Рахнев и другари " ще бъде в Литературния клуб на библиотеката.

24.01
100% заквасена мрачевина. Ако желаете да се престрашите и за два часа да разбере по какъв начин възприемат света и пред какви провокации са изправени хората със зрителни нарушавания, събитието " Хляб на мрачно " дава опция да го извършите. Това е способ за общностно сближение и личностна промяна, в който незрящи фасилитатори и зрящи замесват самун в затъмнена среда. Ще придобиете тактилна визия за обособените детайли на хляба – брашно, сол, захар, естествена закваска и вода, и ще поддържате връзка с хората, без авансово да сте видели лицата им, само посредством допиране и чувайки гласа им. Участие: 30 лева 50% от цената е заплащане за хора със зрителни нарушавания. В Хлебна къща София.

24.01
Кулинарни викинги. След по този начин известните думи-състояния хюга и лагом е време да опознаем и скандинавската кухня. Кулинарният клас ще ви помогне да подготвите чудесно шведско меню – Gubbröra (губрьора) – предястие с шведска аншоа; Soldatens Ärtsoppa – едно от най-традиционните и обичани на всички генерации ядене – " войнишка грахова чорба ", Semla (семла) - бън със сметана и марципан, която се прави преди началото на великденските пости. Във Food Connection. Още информация на www.foodconnection.bg

26.01
Маски на площада. Международният фестивал на маскарадните игри " Сурва " включва обичайни национални игри и традиции с маски. Програмата тази година е в границите на три дни и с изключение на фолклорни осъществявания и спортните сурвакарски дефилета включва интернационална конференция " Маски и политики ", креативен работилници за децата, работилници за маски, кулинарни демонстрации и дегустации на зимни ястия. В Перник, цялата стратегия на www.surva.org

до 12.02
Балканите на ярко. Изложба на участници в BULB (Bucharest Urban League of photographers for the Balkans) – фотографския колектив, учреден през 2015 година, в който момента в колектива членуват 45 фотографи от Румъния, България, Турция, Гърция и Кипър. Следващи еднообразно виждане, само че не и идентична вероятност, те имат амбициозното изпитание да обзет всички аспекти на балканския неореализъм. В " Фотосинтезис арт център "

Домашно кино
Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

Убийството на Джани Версаче: Американска престъпна история
Вторият сезон на сериала се концентрира върху убийството на един от най-талантливите фешън дизайнери, убит през 1997 година на 50-годишна възраст пред имението си в Маями бийч. В ролята на Джани е венецуелският артист Едгар Рамирес, Пенелопе Крус се превъплъщава в сестрата на дизайнера – Донатела, а Рики Мартин в дългогодишния сътрудник на дизайнера Антонио д’Амико.
Премиера по FOX TV, всеки вторник от 23 януари, 22:00 ч.

Арестувани зад граница
Тази телевизионна поредност към този момент има 11 сезона и това не е инцидентно – напрегнатата и трагична, тя показва същинските истории за обири на опиати, жертви на отвличания и военнопленници. Новият сезон споделя за страшното премеждие на тийнейджърка от Южна Африка, която бива предадена от шефа си, до момента в който уговаря огромна наркосделка за него в Боливия, историите на журналиста Фил Кокс, проследен и след това хванат от служители на реда мародери в Судан по време на войната, както и на отвлечения и малтретиран от " Ал Кайда " в Сирия американски фотограф.
Премиера по National Geographic, 22 януари, 22:55 ч.

Какво се крие под воала
При тях несъвършенството е неприемливо. Всяка пъпка и леке се трансформират в смут живота на бъдещите булки, по тази причина те се подлагат на най-новите лекувания и процедури, пластични корекции, с цел да изградят съвършената визия.
Премиера по TLC, 19 януари, 21:30 ч.

Бързи и шумни
Ричард Роулингс и екипът му пътуват по селските пътища на Тексас, претърсват хамбари, центрове за разменна търговия и полета в търсене на редки возила, които да реставрират. Новият сезон на поредицата дават отговор на въпроса могат ли майсторите да върнат автомобил на пътя и ще си коства ли напъните.
Премиера по Discovery Channel, от 17 януари, 21:00 ч.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР