Филмът Тетрадката е сред най-емблематичните за всички времена, а днес

...
Филмът Тетрадката е сред най-емблематичните за всички времена, а днес
Коментари Харесай

Това е любимият филм на Григор Димитров и на още милиони хора по света

Филмът " Тетрадката " е измежду най-емблематичните за всички времена, а през днешния ден Sofia24.bg ще ви опише за него. Това е една незабравима любовна история, по едноименната книга на Никълъс Спаркс. Книгата разказва действителната история на бабата и дядото на брачната половинка на Спаркс, които са дружно от повече от 60 години. Филмът ще ви разчувства до сълзи и ще ви накара да повярвате в любовта за цялостен живот. Ако инцидентно сте пропуснали този филм, безусловно го прибавете в листата си за гледане. Продукцията се трансформира в цялостен шлагер през 2004 година и съумява да натрупа 115 милиона $ доходи. Именно това е и обичаният филм на най-хубавия ни тенисист Григор Димитров. 

" Тетрадката “ е американски сантиментален филм от 2004 година, режисиран от Ник Касаветес и основан, както към този момент споменахме, на романа на Никълъс Спаркс, носещ същото име. Филмът е с присъединяване на Райън Гослинг и Рейчъл Макадамс в функциите на Ноа и Али. Те са млада двойка, която се влюбва при започване на 40-те години на XX век. В наши дни пък, в един старешки дом, възрастен мъж на име Дюк (Джеймс Гарнър) стартира да чете любовна история от своята тетрадка на една от пациентките в дома (Джина Роуландс), с която наподобява че се е сприятелил.

В края на кино лентата излиза наяве, че старата Али страда от болест. Тя обаче ненадейно си напомня своето минало преди тя и Ноа/Дюк да преживеят къс съкровен миг дружно. Става ясно, че преди време, когато Али схваща за заболяването си, тя написва тяхната история в тетрадката и моли Ноа " Чети ми това и аз ще се връщам при теб “. Но скоро заболяването ѝ се завръща и изяжда всичките й мемоари за Ноа. За Ноа е прекомерно мъчно да гледа това. На идната заран го намират в безсъзнание в леглото и е откаран в болница. По-късно обаче той се връща в старческия дом. Късно през нощта Ноа отива в стаята на Али и тя още веднъж си спомня всичко. На идната заран една сестра открива, че двамата са умряли дружно в леглото, държейки един различен ръката си. Последната сцена демонстрира ято птици, които отлитат.

Любопитно е, че актьорите Райън Гослинг и Рейчъл Макадамс не се схващат на снимачната площадка, до момента в който не стартират да се срещат и не стават една от най-обичайните двойки в Холивуд. Двамата излизат три години преди да се разделят през 2009 година. Режисьорът Ник Касаветес не би трябвало да търси дълго старата версия на Али. Голямата актриса Джина Роуландс е негова майка и точно тя влиза в тази роля. Баща му пък е починалият режисьор Джон Касаветес. Една от най-запомнящите се подиуми във кино лентата е, когато Ноа и Али са в лодката, заобиколени от хиляди птици и тяхната емблематична целувка. 

Режисьорът Касаветес, обаче е минал през хиляди перипети, с цел да снимат сцената тъкмо по този метод. Той даже отглеждал птици на снимачната площадка, които да употребява, когато би трябвало да я снимат.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР