Филмът Снимка с Юки ще има премиерна прожекция на 23-тия

...
Филмът Снимка с Юки ще има премиерна прожекция на 23-тия
Коментари Харесай

„Снимка с Юки” с премиерна прожекция на 23-тия София филм фест

Филмът „ Снимка с Юки ” ще има премиерна прожекция на 23-тия София филм фест.

Режисьорският дебют на Лъчезар Аврамов е основан по едноименния роман от сборника на Мирослав Пенков „ На Изток от Запада ”, излязъл през 2011 година в началото в Съединените щати. Сценаристи са Димитър Стоянович и Лъчезар Аврамов, а продуценти  - „ Чучков брадърс ”, с поддръжката на ИА „ Национален кино център “ и Българска национална телевизия. „ Снимка с Юки ” е и първата българска копродукция с Япония, в лицето на Wa Entertainment.

Сюжетът споделя за Георги и приятелката му Юки, която е японка. Двамата се срещат по време на емигрантския си живот в Канада. След доста опити да имат дете те се вземат решение на ин-витро процедури, като избират да се подложат на операцията в България. За да обезпечи спокоен живот на Юки, Георги я води в къщата на баба си и дядо си на село. За злощастие, там двамата стават участници в безразсъден пътен случай. Трагедията и последствията от нея прекатурват живота им - Георги и Юки ще би трябвало да намерят отговори за бъдещето си заедно…

По думите на Лъчезар Аврамов филмът е история за „ смисъла на раждането и гибелта и неналичието на смисъл ”. Основната му цел при адаптирането на описа на Мирослав Пенков е да преведе на езика на киното „ невероятното възприятие за подробност, меланхоличния темп и прелестното изложение от литературния първоизточник. ”

В основните функции в „ Снимка с Юки ” са Руши Видинлиев и Кики Сугино. „ Това е първият ми филм на британски език, а историята е толкоз същинска ”, споделя пред българските медии японската актриса. „ Това беше най-трудната продукция, в която съм играл, само че се надявам да стане прекрасен роман ”, писа от своя страна Руши Видинлиев на формалната си Facebook страница след края на фотосите на кино лентата. Сценаристът Димитър Стоянович пък дефинира кинотворбата като „ бездънен логичен роман за човешката природа ”.

След премиерата си на София филм фест „ Снимка с Юки ” ще се популяризира в кината от 5 април 2019 година.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР