Филмът ще открие есенното издание на 25-ия София Филм Фест

...
Филмът ще открие есенното издание на 25-ия София Филм Фест
Коментари Харесай

Триумф с българско участие в Трайбека!

Филмът ще открие есенното издание на 25-ия София Филм Фест през септември

„ Брайтън 4 “ на грузинския режисьор Леван Когуашвили завоюва три оценки на 20-ия юбилеен кинофестивал в Трайбека, учреден от Роберт де Ниро. Филмът взе участие в интернационалния игрален конкурс и завоюва премиите за най-хубав филм, артист (Леван Тедиашвили) и сюжет (Борис Фрумин и Леван Когуашвили)!

В основната роля на кино лентата е легендата на грузинската битка Леван Тедиашвили, повторен олимпийски и петкратен международен първенец в свободния жанр. Първата му международна купа е от София през 1971. За своето първо присъединяване в киното Тедиашвили е почетен с премията за най-хубав артист в Трайбека. В функциите са още Гиорги Табидзе и Надя Михалкова. Сценарият на кино лентата е дело на Борис Фрумин с присъединяване на Леван Когуашвили. Зад камерата е холивудският оператор Федон Папамайкъл. Част от българското присъединяване са костюмите на Ека Бичинашвили и звука на Светлозар Георгиев.

„ Брайтън 4 “ е копродукция сред Грузия, Русия, България, Монако и Съединени американски щати с поддръжката на ИА „ Национален кино център “. Продуцент от българска страна е Арт Фест (Стефан Китанов и Мира Сталева).

Филмът е история за някогашния първенец по битка Кахи, чиято лоялност към фамилията го кара да поеме на странствуване от вкъщи си в Тбилиси до Брайтън Бийч, Бруклин, с цел да посети сина си Сосо. Открива го в безстопанствен интернат, чийто жители са пъстроцветна група грузински емигранти. Сосо не учи медицина, както е споделил на татко си - работи като носач, с цел да изплати комарджийския си дълг към локален мафиот. Кахи се заема да помогне на сина си, което го слага в комични, само че и извънредно трагични обстановки.

Преди години Леван Когуашвили победи на София Филм Фест с 3 награди за кино лентата си „ Срещи на сляпо “, включително най-хубав филм. През септември режисьорът ще се завърне в София, с цел да открие специфичното издание на 25-ия юбилеен София Филм Фест.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР