Филмът ще бъде излъчен премиерно в програмата на авторитетния телевизионен

...
Филмът ще бъде излъчен премиерно в програмата на авторитетния телевизионен
Коментари Харесай

Номинираният за Оскар филм Пещерата ще бъде представен в програмата на 24-тия София Филм Фест

Филмът ще бъде излъчен премиерно в програмата на авторитетния ефирен канал ден след фестивалния си дебют, на 14.03 от 22 часа
Определян като един от най-хубавите филми на 2019 от The New York Times, Los Angeles Times, National Public Radio и The Washington Post, номинираният за „ Оскар “ и притежател на Наградата на публиката в Торонто „ Пещерата “ бе показан за първи път пред телевизионната публика в Съединени американски щати на 25 януари. Паралелно с пътуването му по фестивали, посредством National Geographic той ще доближи до феновете на документалното кино в 172 страни на 43 езика. Определян от критиците като „ невиждан “ и „ необикновен “, филмът „ Пещерата “ „ показва живота на един сирийски ангел “.
Начело с двукратно номинирания за премия „ Оскар “ режисьор Ферас Фаяд („ Last Men in Aleppo “), „ Пещерата “ е трогателен портрет за храброст, устойчивост и женска взаимност. За обсадените цивилни жители в разкъсваната от война Сирия вярата и сигурността се намират подземен, в загадка подземна болница известна като „ Пещерата “, където основната лекарка и педиатър доктор Амани Балур и сътрудниците ѝ Самахер и доктор Алаа са извоювали правото да работят наедно със своите сътрудници мъже по метод, който би бил невъобразим в потискащата патриархална просвета на повърхността. Следвайки дамите, които се борят с ежедневните бомбардировки, с продължителен дефицит на доставки и консумативи и непрекъснатата опасност от химически офанзиви, „ Пещерата “ рисува портрет на храброст, резистентност и женска взаимност, който буди удивление. Филмът показва един хладнокръвен взор към сирийската война и някои от нейните жени-герои.
„ В ролята си на сирийски кинорежисьор съм си сложил за задача да хвърля светлина върху живота на сирийския народ и жестокостите, които и до през днешния ден не престават да се случват в моята страна “ – споделя Ферас Фаяд. – „ В доктор Амани видях вяра и станах очевидец на това по какъв начин се бори със стандартите и предразсъдъците, които ръководят нашето общество, до момента в който лекува пациенти при ужасяващи условия. Нейната история трябваше да бъде разказана и съм доста признателен на National Geographic, че я споделя с толкоз доста хора. “
Филмът провокира значими полемики измежду разнообразни общества из целия свят. Към момента се чака над 6000 души да се включат в акцията #StandWithDrAmani и да посетят близо 100 прожекции в учебни заведения, библиотеки и публични центрове в над 60 града по света. Допълнителни материали, които ще подкрепят и задълбочат разговора и ангажираността на феновете ще бъдат налични за всички, които са въодушевени от историята на лекар Амани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР