Филмът С деца на море“ е сред най-успешните комедии от

...
Филмът С деца на море“ е сред най-успешните комедии от
Коментари Харесай

Най-успешните български комедии: Филмът „С деца на море“ (ВИДЕО)

Филмът „ С деца на море “ е измежду най-успешните комедии от началото на седемдесетте години. Излиза на екран през 1972 година. Режисьор на лентата е Димитър Петров, а сюжетът е на Братя Мормареви. Музиката във кино лентата е композирана от Петър Ступел. Песента „ Фотоапаратът “ е в осъществяване на група „ Щурците “. Филмът се състои от две новели. Едната – обвързвана с историята на един делфин, а другата – на един фотоапарат, който най-после се оказва без лента. Сюжетът на кино лентата споделя за почивката на море на група деца, които без да желаят нарушават проектите на съседа на едното от тях. Чичо Манчо, в ролята Георги Парцалев, е сякаш в командировка. Дошъл е на море с млада държанка. Щастливо дошъл в Несебър, за добре пристигнал го посреща светкавицата на фотоапарата на дребния Пипси.

Почивката на чичо Манчо с младата хубавица е изцяло провалена. Единственото, от което се вълнува, е да вземе фотоапарата и да унищожи компрометиращата фотография, с цел да не го разкрие жена му – вуйна Сийка, че вместо на командировка е пристигнал на море с държанка. Той се скрива от младата жена и се впуска в досадно за него премеждие с децата.
Чичо Манчо е подготвен да угоди на всяка детска волност, единствено и единствено да вземе лентата от фотоапарата.
В последна сметка се оказва, че фотоапаратът на Пипси не е зареден с лента.
Между комичните обстановки с чичо Манчо, децата си намират разнообразни занимания.

Запознават се с младия Огнян, който им споделя за другарството си с един делфин.
Огнян става идол на децата – мощен, самоуверен и отличен плувец.
Децата пък стават причина и за запознанството на Огнян с Елена, сестрата на едно от тях. Увлечена по младия мъж, тя взема решение да отиде на среща с него. Става късно, децата не смеят да се приберат у дома, тъй като родителите на Елена знаят, че тя е с тях.
Децата са осъдени, само че никой не издава тайната. На другия ден те отиват да търсят Огнян и да му се похвалят. За тяхна изненада го заварват с друго момиче и чуват по какъв начин споделя същата история за делфина. Разочаровани, децата му обръщат гръб…

Инфо: artday

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР