Филмът Посоки на Стефан Командарев с премиера на фестивала, организиран

...
Филмът Посоки на Стефан Командарев с премиера на фестивала, организиран
Коментари Харесай

Стефан Командарев представи Посоки в Дървения град на Кустурица

Филмът " Посоки " на Стефан Командарев с премиера на фестивала, проведен от сръбския режисьор Емир Костурица. Прожекцията на сполучливото българско заглавие в дървения град " Кюстендорф " мина в цялостна зала.

В света на Кустурица аленият и килим и суетата отстъпват на въздействащите функции и близостта сред хората, само че огромните звезди на международното кино са до младите студенти. Заради желанието на основателя на " Черна котка, бял котарак ", най-малко те да имат по-добро бъдеще.

Сред филмите с награди от Кан, обещаващите сръбски режисьори и ретроспективата на Паоло Сорентино на фестивала високо в планината своето място откри и българската история за оптимистите, песимистите и реалистите, разказана в такиста - " Посоки " на Стефан Командарев.
Стефан Командарев, режисьор: Аз съм от оптимистите. Затова останах да пребивавам в България и по тази причина се пробвам да върша филми, които да доведат до положителни промени. Това се усети и от днешната прожекция. Емир Кустирица, режисьор: Стефан Командарев пристигна на нашия фестивал, тъй като откакто щерка ми e гледала " Посоки " в Париж, ми се обади и сподели, че е впеачтлена от качеството. Каза, че дава отговор на виското равнище, което се опитваме да поддържаме тук. Основното, което търсим във филмите е човечността.
Зрителите бяха впечатлени от живота на елементарни хора, в който тъгата се преплита с вярата. Студентите пък пък оцениха метода на снимане в един кадър. Историята за посоките, които сме поели развълнува огромна част от феновете в Дървения град на Кустурица, тъй като сърбите познаха себе си в българската история.

Филмът ще бъде и в кината от 26 януари, а Българска национална телевизия е копродуцент.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР