Филмът Пирани, разказващ за децата, въвлечени отрано в престъпността и

...
Филмът Пирани, разказващ за децата, въвлечени отрано в престъпността и
Коментари Харесай

„Пирани“ на Берлинале: Разказ за единственото дете, станало бос в неаполитанската мафия

Филмът " Пирани ", разказващ за децата, въвлечени овреме в престъпността и наркотрафика на неаполитанската мафия, и въодушевен от едноименната книга на проверяващия публицист Роберто Савиано , беше показан на кинофестивала в Берлин. Продукцията е измежду 16-те, които вземат участие в конкуренцията за огромната премия Златната мечка, съобщи Ройтерс.
 
Романът на Савиано , по който е сниман филмът, е опит да се проникне в прочувствения живот на младежи, които осъзнават, че могат да станат прибързано жертва на насилието. Продукцията наблюдава живота на момче на име Никола, което реализира шеметна кариера в незаконните среди.

" За първи път в историята на интернационалната престъпност дете се издига до най-висшите равнища на незаконна група ", споделя Савиано във връзка представянето на кино лентата по романа му.
 Разследващият публицист Роберто Савиано е създател на романа Пирани Разследващият публицист Роберто Савиано е създател на романа „ Пирани “Gulliver/Getty Images
" Винаги е имало деца в тези организации, само че те в никакъв случай не са били босове. Това е единственият случай в историята и точно това ме заинтригува и ме накара да работя по него ", добавя Савиано, който живее по 24-часова защита поради това, че изнася нескрито секрети на проведената престъпност .-->
 
Действието в романа и във кино лентата се развива в Рионе Санита , безпаричен регион в центъра на Неапол . В продукцията вземат участие деца, които нямат актьорски опит и са от квартала. Това единствено способства за достоверността на драмата, режисирана от Клаудио Джованези .
 Режисьор на Пирани е Клаудио Джованези Режисьор на „ Пирани “ е Клаудио ДжованезиGulliver/Getty Images
В ролята на Никола се превъплъщава Франческо Ди Наполи . В началото на кино лентата Никола продава марихуана за локална незаконна тайфа. Той желае по този метод да накара бандата да спре да рекетира майка му, която има магазин за химическо почистване.

Не след дълго Никола към този момент подпалва коли и убива съперници в незаконния бизнес. Паралелно с това момчето изживява характерен тинейджърски романс със сервитьорка от квартала на име Летиция , в чиято роля се превъплъщава Вивияна Апреа .
 В ролята на Никола в Пирани се превъплъщава Франческо Ди Наполи В ролята на Никола в „ Пирани “ се превъплъщава Франческо Ди НаполиGulliver/Getty Images
Савиано споделя, че желал да разбере " какво изпитва един младеж, когато заработва милиони евро и когато на първо място знае, че върви към гибелта си ". Според Франческо Ди Наполи пък деца като Никола работят по този метод, водени от възприятието, че нямат опция.
 
" Ако произхождате от извънредно оскъдно семейство и нямате нищо друго, тогава имате единствено апетит ", споделя Артьом Ткачук , който извършва ролята на различен член на незаконната тайфа. " Алтернативата е да имаш фантазия, да можеш да се бориш за нещо, което обичаш ", добавя той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР