Филмът „На плажа Чезъл“ (2017), една от най-изкусните екранизации по

...
Филмът „На плажа Чезъл“ (2017), една от най-изкусните екранизации по
Коментари Харесай

Иън Макюън открива лично CineLibri 2018

Филмът „ На плажа Чезъл “ (2017), една от най-изкусните екранизации по разказ, създавани в миналото, открива четвъртото издание на интернационалния кино-литературен фестивал CineLibri! Грандиозното събитие ще се състои на 10 октомври от 19:00 ч. в зала 1 на НДК в наличието на Иън Макюън, създател на романа и съсценарист на кино лентата.

Големият английски създател и държавник, който идва в България особено за откриването на фестивала, ще бъде почетен с купата Доктор хонорис идея на Софийския университет и с премия „ Синелибри” за повсеместен принос към изкуството на литературната акомодация на езика на киното. Шоуто за откриването на фестивала дава обещание да е зрелищно, съпроводено със особено основана хореография и видео мапинг.

След тържествената гала, на която се чака да участват доста публични посетители, както и видни български и европейски кинотворци, ще бъде излъчена най-новата екранизация по разказ на Макюън - „ На плажа Чезъл “. Във кино лентата вземат участие ирландската актриса Сърша Ронан („ Изкупление “) и Били Хауел („ Дюнкерк “), които се превъплъщават в облиците на двама влюбени с друг обществен генезис. Флорънс (Сърша Ронан) е цигуларка от висшата класа, която се привързва към бедния студент Еди (Били Хауел) - и двамата подписват брак. Историята наблюдава техния меден месец на плажа Чезъл.

Възхитителният психически финес, с който романът на Иън Макюън обрисува вътрешния боязън и разстройване на двойката, свързани със секса и интимността, е пренесен ослепително на екрана. Режисьор на лентата е известният с сполучливите си театрални планове Доминик Кук, а останалите функции са поверени на Емили Уотсън, Ан-Мари Дъф и Самуел Уест. Продажбата на early bird билети за формалното разкриване на CineLibri започва на 20 август и ще продължи близо един месец.

Зрителите, които желаят да си набират билети за грандиозното шоу по-рано и да си подсигуряват места в залата, този месец ще имат опция да ги закупят на извънредна преференциална цена от 9 лева След 19 септември цените на билетите ще бъдат 12 и 14 лева, а за студенти и пенсионери - 10 лева Четвъртото издание на единствения по рода си кино-литературен фестивал CineLibri ще се организира от 10 до 24 октомври и ще предложи над 300 прожекции, над 40 настоящи кинопродукции, доста специфични посетители, събития и страсти!
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР