Филмът на Илиян Джевелеков “Вездесъщият, българската номинация за Оскар в

...
Филмът на Илиян Джевелеков “Вездесъщият, българската номинация за Оскар в
Коментари Харесай

`Вездесъщият` шества из ключови кина в Лос Анджелис

Филмът на Илиян Джевелеков “Вездесъщият ”, българската номинация за Оскар в категорията “Чуждоезичен филм ”, бе показан в основни кина в Лос Анджелис. На прожекциите участваха голям брой членове на Американската кино академия. 

Едно от главните събития беше присъединяване на кино лентата в цикъла Awardsline на влиятелната професионална медия DEADLINE HOLLYWOOD, която избира да покаже дребна част от 87-те заглавия от целия свят, които се състезават за номинация. 

След всяка от прожекциите режисьорът Илиян Джевелеков, артистът Велислав Павлов и Мила Войникова от продуцентския екип имаха срещи с публиката. Отзивите до този миг са извънредно положителни, осведомят от екипа.

Членовете на Академията са впечатлени от настоящата тема на кино лентата и международната й годност. Обсесията на основния воин (Велислав Павлов) да следи всички към себе си със скрити видеокамери демонстрира доста аспекти от актуалния живот, които засягат както обществото като цяло, по този начин и персонално всеки от нас. Високи оценки и похвали получиха всички детайли на кино лентата – сюжет, актьорска игра, определяна като “феноменална ”, дизайн, монтаж, музика.

Кампанията се осъществя с поддръжката на Национален кино център, Министерство на културата, Столична община, Феър Плей Интернешънъл АД, Ваканционно Селище „ Санта Марина “, Ню Бояна Филм Студиос и медийното партньорство на NOVA, радио FM+, радио Z-Rock, радио Fresh.

В идващите седмици предстоят още спомагателни прожекции в Лос Анджелис. В началото на декември членовете на Академията подават гласовете си и в средата на месеца ще бъдат оповестени 9-те заглавия, които ще продължат надпреварата за номинация, до която ще доближат единствено пет кино лентата. 

Лентата на “Мирамар филм ”, осъществена с поддръжката на Национален кино център и в копродукция с Нова Броудкастинг Груп излезе по екраните в България преди една година, малко откакто получи премията за Най-добър филм на фестивала “Златна роза ” във Варна, дружно с още четири оценки. До този миг филмът е получил още голям брой награди и в този момент наподобява, че има късмет да напредне в надпреварата за една от най-желаните статуетки в киното.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР