Филмът Лъвско сърце стана първия филм от Нигерия, включен в

...
Филмът Лъвско сърце стана първия филм от Нигерия, включен в
Коментари Харесай

„Лъвско сърце” изключен от номинациите за Оскар

Филмът „ Лъвско сърце ” стана първия филм от Нигерия, включен в листата на Киноакадемията. Филмът беше вписан в така наречен лонг-листа в категория „ Най-добър интернационален живописен филм ”. На 4 ноември, обаче, той беше дисквалифициран, защото в него имало прекомерно доста разговори на британски език, оповестява уеб сайтът „ The Wrap ”.
Режисьор на кино лентата и изпълнителка на основната роля е Женевиев Наджи, която играе нигерийка, опитваща се да избави бизнеса на татко си в доминирано от мъжете общество. Филмът е с дълготрайност 97 минути, от които единствено в 11 звучи игбо – един от обичайните езици в Нигерия, оповестява Би Би Си.
През останалото време героите поддържат връзка на британски. А това опонира на разпоредбите на Американската киноакадемия, съгласно които филмите от интернационалната категория би трябвало да бъдат преобладаващо на непознати езици, написа БГНЕС.
Ситуацията в тази ситуация, обаче, се оказала малко по-сложна – британският е единствения формален език в Нигерия, която до 1960 година е била английска колония. Населението на страната поддържа връзка на повече от 500 езика, само че нито един от тях няма статут на формален. Градското население беседва главно на британски.
Главното изискване на Киноакадемията за номиниране за „ Международен живописен филм ” е лентата да не бъде на британски език. До изключването на кино лентата на Наджи в листата за номинации за 2020 година са били включени 10 кино лентата от Африка, което е връх за континента.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР