Филмът “Бохемска рапсодия”, който проследява историята на рок групата Куин

...
Филмът “Бохемска рапсодия”, който проследява историята на рок групата Куин
Коментари Харесай

“Бохемска рапсодия” може да бъде премахната от надпреварата за “Оскар”

Филмът “Бохемска рапсодия”, който наблюдава историята на рок групата Куин и феноменалния артист Фреди Меркюри, може да бъде отстранен от конкуренцията за “Оскар” за най-хубав филм. Причината е, че режисьорът на част от кино лентата Брайън Сингър е упрекнат в полов тормоз.

Малко след оповестяването на номинациите се появи публикация в “Атлантик”, в която четирима мъже упрекват режисьора, че е блудствал с тях когато са били малолетни. Сингър отхвърли обвиняванията. Той не режисира и целия филм – беше заменен с Декстър Флечър, тъй като не се явявал на фотосите.

Въпреки това “Бохемска рапсодия” беше отстранена от филмовите ЛГБТ награди, където беше номинирана в категорията за “Най-добър филм”.

Макар и доста да считат, че филмът не би трябвало да взе участие в конкуренцията за “Оскар”, множеството кинокритици настояват, че това няма да се случи. Има случаи, в които филми биват отстранени от номинациите, само че поради механически неточности, а не поради кавги. Това се случва през 1954 година да вземем за пример, когато филм на Джон Уейн е номиниран за “Най-добра истинска история”, само че след това се оказва, че сюжетът е взаимстван от къс роман.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР