Филмът Blonde, разказващ за живота на Мерлин Монро, се изкачи

...
Филмът Blonde, разказващ за живота на Мерлин Монро, се изкачи
Коментари Харесай

Blonde съживи мистериите около Мерлин Монро, но възмути някои зрители

Филмът " Blonde ", разказващ за живота на Мерлин Монро, се изкачи до върха на филмовата ранглиста на Netflix още в първия ден, в който беше пуснат в платформата. Биографичната драма с възрастово ограничаване обаче провокира смесени реакции и накара доста феновете да се възмутят.

Режисьор на лентата е Андрю Доминик, а в ролята на популярната Монро влиза актрисата от последния " Бонд " Ана де Армас. Премиерата на кино лентата, която се състоя по време на кинофестивала във Венеция през септември, беше удостоена с 14-минутни аплодисменти. След стартирането му в Netflix обаче някои критици и фенове не останаха толкоз очаровани, наричайки лентата " сексистка ", " жестока " и " един от най-отвратителните филми ", правени в миналото.

" Като се имат поради всички унижения и ужаси, които Мерилин Монро е претърпяла през 36-те си години, облекчение е, че не ѝ се е наложило да изтърпи вулгарностите на " Blonde ", последното некрофилско развлечение, което я експлоатира ", написа филмовият критик на " Ню Йорк Таймс " Манохла Даргис в рецензията си за кино лентата.

Историята в " Blonde " е основана по романа на Джойс Карол Оутс, който разказва живота на Мерилин Монро през размитите граници на обществения ѝ облик и персоналния ѝ свят. Книгата е художествена, а не прецизно документална литература и печели премия " Пулицър " през 2001 година

Мерилин Монро умира едвам на 36 години след свръхдоза от сънотворни хапчета, а към гибелта ѝ към момента витаят всевъзможни тайни теории. Животът ѝ минава в отдаденост на киното и непрекъснат блян да потвърди гения, който крие в себе си.

Докато целият свят се възхищава на чара и сексапила ѝ, персоналният ѝ живот е засенчен от контузиите на тежкото ѝ детство, проблематични връзки, завършили с три развода и два несполучливи опита да роди дете наред с други битки като зависимостта ѝ към алкохола и опиатите.

`Историята
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР