Филмът Аватар на Джеймс Камерън беше най-успешният на всички времена

...
Филмът Аватар на Джеймс Камерън беше най-успешният на всички времена
Коментари Харесай

"Отмъстителите: Краят" измести "Аватар" като най-продаван филм

Филмът " Аватар " на Джеймс Камерън беше най-успешният на всички времена цели10 години със своите 2.78 милиарда $. Тази неделя обаче неговото владичество свърши. Той беше детрониран от " Отмъстителите: Краят ", който към този момент е събрал 2.79 милиарда $, съобщи " Би Би Си ".

Новината беше оповестена още през събота от президента на Marvel Studios Кевин Фейдж, когато до достигането до върха оставаха почти 500 хиляди $. Филмът зае първото място по продажби в Северна Америка. На Острова лентата с присъединяване на Робърт Дауни Джуниър, Скарлет Йохансон и Крис Хемсуърт е едвам на 5-то място. Там най-добре се е показал " Междузвездни войни: Силата се пробужда ".

" Отмъстителите: Краят " се движи извънредно добре в Азия. В Китай филмът е спечелил 629 млн. $, а в Южна Корея - 105 млн. $. Друга страна, в която филмът е направил солидни облаги, е Бразилия - 85 млн. $. В същото време лентата се радва на отличен банкет от страна на рецензията - в агрегатора за рецензии Rotten Tomatoes тя е с 90 % утвърждение.

Кевин Фейдж призна, че евентуално идващият филм на Джеймс Камерън още веднъж ще се трансформира в най-продавания на всички времена. За " Дисни " обаче това не е никакъв проблем. Компанията, която се снабди с Marvel Studios през 2009 година, през този март купи развлекателния бизнес на " Фокс ". И защото това е студиото, чиято продуция ще са продълженията на " Аватар ", първото от които се чака да излезе през декември, 2021 година, това значи, че най-малко в обозримото бъдеще " Дисни " ще се състезава със себе си за най-продавания филм за всички времена.

" Отмъстителите: Краят " към този момент означи редица върхове в международния боксофис, като най-хубаво показване по време на първата седмица в киносалоните със извоюваните 1.22 милиарда $. За триумфа в световен мащаб оказа помощ неговото наново стартиране по кината с добавени подиуми в края на юни, сред които и къса поява на Стан Лий, основателят на мнозина от героите на " Марвел ", който умря предходната година.

Въпреки всичко това в класацията на книгата с върховете на " Гинес " за най-успешни филми за всички времена, която взема поради и инфлацията, " Отмъстителите: Краят " заема 5-тото място. Първото се държи от класиката " Отнесени от вихъра ", а второто от " Аватар " на Камерън.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР