Филмът „Ага“ на режисьора Милко Лазаров е селектиран в основната

...
Филмът „Ага“ на режисьора Милко Лазаров е селектиран в основната
Коментари Харесай

Български филм е селектиран за „Берлинале“

Филмът „ Ага “ на режисьора Милко Лазаров е селектиран в главната стратегия на 68-ото издание на кинофестивала "Берлинале ", заяви bnt.bg.

„ Ага “ е в копродукция с Българската национална телевизия и е първият български филм в главната публична стратегия на филмовия фестивал в Берлин от 29 години насам след присъединяване на кино лентата „ Иван и Александра “ на режисьора Иван Ничев. „ Ага “ ще закрие главната конкурсна стратегия на "Берлинале ".

За първи път филм на български режисьор закрива съществена стратегия на огромен фестивал. В България през март „ Ага “ ще открие 22-рото издание на София филм фест. Сюжетът споделя история за конфликта на цивилизациите през призмата на любовта и човешките взаимоотношения. Двамата основни герои са ескимоси и мечтаят да съберат фамилията си още веднъж. „ С този филм проучвам по какъв начин модерният свят заплашва главните човешки ценностти.

Възхищавам се на хора, които живеят в непоносими за модерния човек условия и съумяват да запазят деликатните си взаимоотношения и да одобряват живота смирено и състрадателно “, разкрива замисъла режисьорът Милко Лазаров. Продуцент на кино лентата е Веселка Кирякова, продуцент на „ Отчуждение “ и копродуцент на „ Слава “.

Отговорен оператор на кино лентата е Калоян Божилов, също прочут от „ Отчуждение “. „ Ага “ е осъществен в копродукция с Франция и Германия и е сниман в Република Якутия в Руската федерация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР