Филм срещу насилието в клас шокира родители. Според някои от

...
Филм срещу насилието в клас шокира родители. Според някои от
Коментари Харесай

Потрес! Филм със самоубийство на дете в училище шокира родители в София

Филм против насилието в клас шокира родители. Според някои от тях една от сцените предполагала, че унизено дете поставя завършек на живота си. Видеото е излъчено в столично учебно заведение, заяви bTV.

Филмът " Внукът на човекоядката “ е излъчен във втори клас в учебно заведение ЕСПА. Баща описа, че по-късно детето му се е прибрало смутено.

" Със сълзи на очите описа една покъртителна история, на която са станали очевидци в час - самоубийството на едно дете, което е показано нагледно във кино лентата. Каза ми: " Има и други способи, може с ножица и с вените “, възмути се мъжът, поискал анонимност.

От учебното заведение отхвърлиха коментар пред камера, само че изпратиха писмената си позиция по случая: " Съгласно писмо от РУО, филмът е утвърден от тях и Столичната община за лъчение в учебна среда ".

От Столичната община обаче обявиха, че не са го финансирали.

Филмът е дипломна работа на Десислава Николова-Беседин в Нов български университет и е финансиран от нея. Късометражен е и не е категоризиран за възраст. Но има приспособена версия за дребни възпитаници.

" Ако демонстрират интерес към него, да се извърнат към мен, с цел да им го пратя във формат, подобаващ за лъчение пред учениците. Никой не ме е търсил “, изясни авторката.

От Регионалното ръководство на образованието пък обявиха, че не са предложили кино лентата на учебните заведения, а единствено са уведомили за съществуването му. Според шефа на ръководството детето във кино лентата не поставя завършек на живота си, а единствено стопира да върви на учебно заведение.

В 125-то СУ също са получили писмото от Регионалното ръководство на образованието. Не са разбрали, че има приспособена версия, само че са решили да не го демонстрират на учениците. Преценили, че филмът няма да понижи насилието в учебно заведение. Напротив, може да даде хрумвания за това какво може още да се направи.

Според психолозите е значимо с децата да се разискват следствията от държанието им, само че проявлението на принуждение крие опасности. Започва инспекция по случая. На този стадий не може да се каже до какъв брой.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР