Филм „Клетниците“ на режисьора Ладж Ли спечели френската кинонаграда Сезар

...
Филм „Клетниците“ на режисьора Ладж Ли спечели френската кинонаграда Сезар
Коментари Харесай

Сезар за най-добра режисура взе Роман Полански

Филм „ Клетниците “ на режисьора Ладж Ли завоюва френската кинонаграда Сезар в категорията за най-хубав филм, предадоха международните организации.

Филмът, които беше номиниран в 11 категории, получи и премиите за най-хубав новоизгряващ артист - за Алексис Маненти, както и за най-хубав монтаж, а също и премията на публиката.

А режисьорът Роман Полански беше отличен със Сезар за най-хубава постановка за своя филм „ Офицер и разузнавач “, отдаден на „ аферата Драйфус “. Номинираната в 12 категории лента взе наградата и - за най-хубави костюми, и за най-хубав приспособен сюжет.

Това провокира отвращение в огромна част от дамите в публиката, които в символ на митинг напуснаха залата. Сред тях беше и актрисата Адел Енел, номинирана за най-хубава актриса в „ Портрет на момиче в пламъци “. Филмът, който имаше 11 номинации за Сезар, само че получи единствено оценката за най-хубаво операторско майсторство.

А в категорията най-хубава актриса оценката взе Анаис Демустие за ролята й в политическата драма „ Алис и кметът “. Победител при мъжете - за най-хубав артист, стана Рошди Зем за престъпната драма „ Рубе, светлина “.

Лина Худри пък получи Сезар за най-хубава изгряваща актриса за ролята й във кино лентата „ Папиша “, който сграбчи и премията за най-хубав дебютен филм. А южнокорейската психическа ирония „ Паразит “ стана най-хубав чуждоезичен филм.

Номинирането за Сезар на Роман Полански, който е упрекнат в полово принуждение, провокира и митинг преди началото на церемонията, и породи дискусия, поради която наскоро управлението на академията, връчваща премиите, подаде оставка.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР