Филипинският президент Родриго Дутерте забрани на двама американски сенатори да

...
Филипинският президент Родриго Дутерте забрани на двама американски сенатори да
Коментари Харесай

Дутерте забрани на 2-ма американски сенатори да влизат във Филипините

Филипинският президент Родриго Дутерте забрани на двама американски сенатори да влязат в страната и заплаши да вкара условие за всички американски жители да аплайват за виза, съобщи ДПА, като цитира негов представител.

Дутерте ще издаде заповед Имиграционното бюро да откаже на сенаторите Ричард Дърбин и Патрик Лийхи влизане във Филипините, сподели президентският представител Салвадор Панело.

Двамата сенатори внесоха корекция във федералния бюджет, забраняваща влизането в Съединени американски щати на филипински държавни представители, забъркани в непозволеното съгласно тях задържане на опозиционната сенаторка Лейла де Лима по обвинявания, свързани с наркотрафик, оповестява Българска телеграфна агенция.

Панело акцентира, че Дърбин и Лийхи са " високомерни, неиформирани и наивни ", щом настояват, че сенатор Де Лима е арестувана непозволено.

Тя е в ареста от февруари 2017 година по обвинявания, че е получила подкупи от намиращи се в пандиза наркобосове по времето, когато е била министър на правораздаването. Сенаторката отхвърля и упреква държавното управление на Дутерте в политическо гонене. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР