Филипинският президент Родриго Дутерте се обърна към Международния наказателен съд,

...
Филипинският президент Родриго Дутерте се обърна към Международния наказателен съд,
Коментари Харесай

Застреляйте ме, не ме вкарвайте в затвора, призова Дутерте съда в Хага

Филипинският президент Родриго Дутерте се обърна към Международния углавен съд, заявявайки, че може да продължи следствието си против него за закононарушения против човечеството, само че той акцентира, че избира да бъде убит пред влизане в пандиза, осведоми " Ройтерс ".

Той другояче сложи под въпрос юрисдикцията на интернационалния съд да го проверява във връзка със гибелта на хиляди филипинци в подетата от Манила война против опиатите.

Дутерте отхвърля да е издавал заповеди на полицията да убива обвинени за разпространяване или приложимост на опиати.

Главният прокурор на съда Фату Бенсуда заяви през вчерашния ден, че е почнал авансово следствие на акцията на Дутерте за определяне дали съдът има пълномощия и дали са осъществени закононарушения против човечеството.

Бих изискал рядката привилегия да беседвам с вас. Само двамата в стаята, сподели Дутерте на конференция, имайки поради Бенсуда.

Поздравявам ви. Ако желаете да ме признаете за отговорен, направете го. Нека бъде по този начин. Намерете страна, където убиват хора с разстрел и аз съм подготвен. Ако ме влачите през дълъг правосъден развой - няма потребност. Започнете вашето следствие. Признайте ме за отговорен, несъмнено. Можете да го извършите, продължи Дутерте.

Той сложи под подозрение юрисдикцията на съда във Филипините, тъй като страната се е включила към Римския статут през 2011 година, само че това в никакъв случай не е било оповестено в Официален вестник, належащо условие, с цел да се трансформира в закон. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР