Филипинският президент Родриго Дутерте нареди на полицията да застрелва всеки

...
Филипинският президент Родриго Дутерте нареди на полицията да застрелва всеки
Коментари Харесай

Филипинският президент заплаши полицията да стреля по нарушителите на карантината

Филипинският президент Родриго Дутерте подреди на полицията да прострелва всеки гражданин, който основава проблеми с карантината, наложена поради ковид. С това той си навлече остри рецензии, написа вестник " Гардиън ".

" Ако възникне проблем или обстановката се усложни дотолкоз, че хора се бият до пердах и животът ви е заплашен, застреляйте ги ", сподели той. Думите му доведоха до ареста на 21 души, които явно бяха излезли на улицата, с цел да желаят помощ от държавното управление . Полицията оправда арестите с претекста, че въпросните жители не са получили позволение за това.

Притесненията по какъв начин бедното население на страната ще оцелеят в едномесечните ограничавания се усилват. Мнозина от 48-те милиона души разчитат на дневната си отплата, с цел да нахранят фамилиите си. Правителството даде обещание помощи на 18-те милиона най-, най-бедни, само че раздаването им не е почнало поради административни спънки.
 
‘Shoot them dead': That is the order Philippine President Rodrigo Duterte gave his military to punish those who violated coronavirus lockdown measures
— Reuters (@Reuters)

В сряда вечерта Дутерте прикани хората да почакат за помощта с думите: " Дори и да се забавят, ще дойдат и няма да си отидете гладни. Няма да умрете от апетит ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР