Филипински войници задържаха испанец, носещ гранати и оборудване за производство

...
Филипински войници задържаха испанец, носещ гранати и оборудване за производство
Коментари Харесай

Задържаха испанец от групировката "Абу Саяф" във Филипините

Филипински бойци задържаха испанец, носещ гранати и съоръжение за произвеждане на бомби , който е обвинен като последовател на известната войнстваща групиовка „ Абу Саяф “, предава БГНЕС.

Абделхаким Лабиди Адиб , който определил себе си като екскурзиант, е арестуван в понеделник на боен пропускателен пункт на остров Басилан , където е съсредоточена войнстващата формация „ Абу Саяф “, похищаваща хора, с цел да взима след това откуп за тях.

Лабиди Адиб , който е испански жител с тунизийски генезис, е бил дружно с хипотетичен член на „ Абу Саяф “, който съумял да се измъкне. „ Лабиди Адиб е прочут последовател на „ Абу саяф “ и буен последовател на основаването на ислямски халифат тук, на Филипините “, сподели капитан Ексекел Панти от специфичните сили в изказване по случая.

Испанецът отхвърля обвиняванията на военните.

„ Абу Саяф “ е изключително известна с отвличанията както на локални поданици, по този начин и на чужденци, за чието освобождение желае откупи от милиони долари. Групировката е основана през 1990-те години благодарение на създателя на „ Ал Кайда “ Осама бин Ладен.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР