Филипинската суперзвезда Мани Пакяо победи с единодушно съдийско решение американеца

...
Филипинската суперзвезда Мани Пакяо победи с единодушно съдийско решение американеца
Коментари Харесай

Мани Пакяо се оказа твърде добър за Бронър

Филипинската суперзвезда Мани Пакяо победи с единомислещо съдийско решение американеца Ейдриън Бронър (33-3, 24 KO) в Лас Вегас в 12-рундова борба за купата на Световната боксова асоциация в полусредна категория.

40-годишният Пакяо не даде никакъв късмет на 11 години по-младият си противник и на моменти на кръга Бронър изглеждаше като по-възрастният от двамата. В последна сметка съдиите записаха 117-111 и на два пъти 116-112 в негова изгода, написа Sportal.bg.
Мачът
Пакяо стартира в типичния си жанр, като нападна противника си още с гонга. Филипинецът изглеждаше по-бързо от противника си, само че въпросът беше дали ще издържи на това движение до края. Бронър пестеше сили, като не позволяваше на Пакяо да му нанася съществени провали. Картината се повтори и във втория рунд, като Пакяо не показваше признаци на отмалялост, макар своите 40 години. Бронър взе ограничения и в третия рунд стартира да подхваща офанзиви, което принуди Пакяо да бъде по-внимателен. Четвъртият и петият рунд се получиха много равностойни, като Бронър се приспособи към офанзивите, само че самият той не атакуваше. Едва в седмия рунд Пакяо съумя да притисне съществено Бронър, като съобщи планове да търси нокаут, въпреки и до този миг преимуществото да беше на негова страна.
В 11-ия рунд Бронър не сподели нищо и изглеждаше по този начин като че ли той води по точки на Пакяо, а не противоположното. Очевидно желанието на американеца бе да хвърли всички сили в 12-ия и финален рунд в опит да наклони везните в своя изгода. В последна сметка нищо от това не се случи и Пакяо взе и 12-ия рунд, с което и крайната победа. Странна беше реакцията на Бронър, който след гонга подвигна ръце като победител и даже се изправи на въжетата.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР