Филипините започват мащабни тестове на хора с руската ваксината срещу

...
Филипините започват мащабни тестове на хора с руската ваксината срещу
Коментари Харесай

Дутерте още няма да си слага руската ваксина, но ще я тества върху филипинци

Филипините стартират огромни проби на хора с съветската имунизацията против ковид през октомври, само че президентът Родриго Дутерте няма да я употребява, до момента в който регулаторите не подсигуряват нейната сигурност , съобщи представителят му в четвъртък, оповестява Агенция Франс Прес.

Дутерте даде обещание да е доброволец още с първите получени ваксини, като изрази " голямо доверие " в съветската имунизацията, макар възходящия песимизъм към нейната успеваемост .

Очаква се Администрацията по храните и медикаментите в страната да утвърди имунизацията - създадена от изследователския институт " Гамалея " и съветското министерство на защитата - през април.

" 1 май е моментът, когато президентската група за сигурност може да му разреши , откакто приключат всички нужни проби ", съобщи неговият представител Хари Рок.

Русия разгласи, че е създала първата в света ваксина , предлагаща " резистентен имунитет " против ковид и е в последния стадий на тестванията, включващи 2000 души.
 Русия първа в света записва ваксина срещу Covid-19, разгласи Путин Обновена
Русия първа в света записва ваксина срещу Covid-19, разгласи Путин

Владимир Путин разкри, че едната му щерка към този момент е получила от имунизацията

Рок разяснява, че филипинските специалисти ще преразгледат идващия месец резултатите от съветските клинични изпитвания фаза 1 и 2 , преди страната в Югоизточна Азия да стартира теста на фаза 3.

" Ще го създадем по едно и също време с Русия ", сподели Рок. Филипински чиновници от отдела за просвета и технологии се срещнаха с " Гамалея " в сряда, с цел да обсъдят протоколите за тествания на имунизацията " Спутник V ", кръстена на първия спътник от 50-те години на предишния век.

Филипините, които се борят да овладеят вируса, одобриха предлагането на Русия да вземат участие в производството на имунизацията.

Анна Лиза Онг-Лим, професор по инфекциозни заболявания от Университета " Медицински лицей на Филипините ", съобщи, че държавният график за наличност на ваксина до май е " доста оптимистичен ".

Страната стартира на 17 август клинични проби с японското антивирусно лекарство " Авиган " за лекуване на пациенти с ковид.

Филипините са записали максимален брой доказани инфекции в Югоизточна Азия с повече от 147 500 случая и над 2400 смъртни случаи.
 Дутерте има голямо доверие в съветската ваксина, става доброволец
Дутерте има голямо доверие в съветската ваксина, става доброволец

Ако болестта излезе от надзор, Дутерте активизира военните за блокада
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР