Филипините издадоха заповед за задължителна евакуация на над 1000 граждани

...
Филипините издадоха заповед за задължителна евакуация на над 1000 граждани
Коментари Харесай

Филипините със заповед за задължителна евакуация на своите граждани в Триполи

Филипините издадоха заповед за наложителна евакуация на над 1000 жители на страната, намиращи се в либийската столица Триполи, където боевете набират мощ, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

По-рано филипинското посолство в Триполи предизвестило, че " не може повече да подсигурява сигурността и сигурността на филипинците, които останат макар апелите да се приберат вкъщи ", заяви представител на филипинското министерство на външните работи.

Външният министър Теодоро Локсин акцентира, че макар заповедта не може да накара филипинците да изоставен. Той обаче прикани намиращите се в Триполи и прилежащи райони " да обмислят съществено репатриране, преди обстановката да ескалира още повече ".

Локсин прикани и фамилиите на намиращите се в Триполи да убедят роднините си да одобряват репатрирането преди да е станало прекомерно късно.

Заповедта за репатриране се отнася за филипинците в Триполи и регионите в радиус от 100 км от либийската столица.

Една десета от над 100-милионното население на Филипините работи в чужбина, като доста от тези хора са домашни прислужници или строители. Приходите, изпращани от филипинските задгранични служащи вкъщи, оказват помощ на националната стопанска система да се крепи в условия на тежка обстановка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР