Филип Воскресенски, който е най-високопоставеният руски дипломат сред експулсираните, заяви

...
Филип Воскресенски, който е най-високопоставеният руски дипломат сред експулсираните, заяви
Коментари Харесай

Заместникът на Митрофанова си тръгвал с благодарност към българите -

Филип Воскресенски, който е най-високопоставеният съветски посланик измежду експулсираните, съобщи на летише София, че отпътува с признателност към България и българите, които “ни поддържаха за времето, в което работихме. Това са хората, с които поддържаме връзка дълги години ”. 

Воскресенски е с сан пълномощен министър на Руската федерация и е втори по чин след дипломат Елеонора Митрофанова. 

По думите на Воскресенски от страната ни през днешния ден отпътуват 70 съветски жители със фамилии си или общо над 180 души.

Нито един от тези, които бяха експулсирани, не е работил против България, а за насърчаване на връзките сред двете страни. Тези дейности по експулсиране са противозаконни и без съображение, сподели Воскресенски. Той уточни, че измежду заминаващите са генералните консули в Русе и Варна, хора по поддръжката на посолството в София.

Возкресенски трябваше да бъде екстрадиран още през април, като нотата за това беше връчена на дипломат Митрофанова още на 1 април. Според известие на прокуратурата от същия ден има доказателства, че Возкресенски е събирал разследваща информация. После е изработен компромис с цел да могат децата му да завършат образователната година. 

А въпросът дали задачата в столицата ни ще бъде закрита, ще реши президентът на Руската федерацията, уточни още Воскресенски.

, и за какво смени семейството си.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР