Филип Трифонов, актьорът, познат на поколения българи от филми като

...
Филип Трифонов, актьорът, познат на поколения българи от филми като
Коментари Харесай

Горещо! Големият актьор Филип Трифонов с кърваво писмо до Вежди Рашидов: Да се надявам ли на пенсия, или да пускам тото?

Филип Трифонов, артистът, прочут на генерации българи от филми като „ Момчето си отива “, където неговият Ран се помни с паметната имитация “Една боза от 6 стотинки” и „ Оркестър без име “, написа отворено писмо до ръководителя на Комисията по просвета и медии в Народното събрание, Вежди Рашидов. Болният въпрос, който задава е дали ще бъде утвърден за лична пенсия, или е по-вероятно да завоюва от тотото, с числата „ 1, 2, 3, 4, 5 и 6 “. Размерът на специфичната пенсия е 700 лева

„ Въпросът, който ме вълнува, е имам ли право като актьор „ без псевдоним “ да се надявам на лична пенсия, приживе? И в случай че „ да “, Ви апелирам за подпомагане “! “, написа Трифонов в писмото, оповестено във Facebook.

Подписът на 70-годишния артист гласи: „ Филип Трифонов (луд за пенсия) “.

Представяме Ви цялостния текст на писмото:

„ До господин Вежди Рашидов (скулптор)

Председател на Комисия по Културата при 44-ото Народно Събрание

От Филип Трифонов (артист)

Уважаеми господин Рашидов,

Да печеля шестица от тото с композиция 1, 2, 3, 4, 5, 6 за мен, като създател с дълготраен стаж в киното, е обикновено като очакване. Да печеля наново шестица със същата композиция освен за мен, само че по доктрина „ на вероятностите “ е събитие разумно като очакване. Както съгласно доктрина на конспирацията е повече от предстоящо да бъда отритнат от комисия за „ лична “ пенсия в Министерство на културата. Въпреки че на фона на безапелационна кино биография, коментираното събитие прилича „ театрално позорище “ съшито с червени конци. (Приемем ли аленото като знак на интрига.)

За евентуалния ръководител на комисията от Уикипедия узнавам, че бил „ театрал “ по професия… Че Държавна сигурност псевдонимът му припомня за поговорката „ огледал се Илия* отново в тия “… Но за неповторимия състав на „ театралната натрупа “, оторизирана да взема решение „ кой, кой е “ в българското кино и в Уикипедия не написа!

Пренебрегвайки художествените критерии на ръководителя на Съюза на българските кинематографисти, ръководените от граждански „ театрал “ комисионери нито броят приходите от филми като „ Преброяване на дивите зайци “, „ Момчето си отива “, „ Оркестър без име “ и десетки други, нито регистрират и премиите към тях!

Като единствен жив артист с два наградени кино лентата от епохата на черно бялото кино („ Изпит “ и „ Момчето си отива “) може би се разминавам по цветност с комисия, наподобяваща букет от псевдонимите „ Евкалипт “, „ Минзухар “ и „ Смрадлика “.

Въпросът, който ме вълнува, не е има ли потребност от сходни псевдо-комисии, а имам ли право като актьор „ без псевдоним “ да се надявам на лична пенсия, приживе? И в случай че „ да “, Ви апелирам за подпомагане “!.

Дотогава, с цел да не дремя с кожух през зимата (колкото и да е здравословно), ще си оказвам помощ с печелившата тото-комбинация 1, 2, 3, 4, 5, 6 или ще спечелвам на играта „ Тука нема “.

С почитание: Филип Трифонов (луд за пенсия)

* „ Илия “ – псевдоним „ Петров “ (на евентуалния ръководител Попйорданов)

* Евкалипт – ръководител на предходна комисия

* Теория на конспирацията – когато координирана група работи скрито за събития и хрумвания противозаконни и аморални. “
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР