Филип се роди в 7-я месец. Беше едно мъничко бебенце,

...
Филип се роди в 7-я месец. Беше едно мъничко бебенце,
Коментари Харесай

Защо в България няма Фонд за обезщетение при нежелана реакция от ваксина?

" Филип се роди в 7-я месец. Беше едно мъничко бебенце, което незабавно бше проплакабо. Развиваше се обикновено за връстниците си и доста бързо наваксва с изправяне, с превръщане, сричкуване, опити за прохождане. Той си беше обикновено бебенце. "
" Младенчо се роди на 8 февруари 2014 година. Всичко беше обикновено при него, едно обикновено раждане. След един час ми го донесоха. На 7-я месец му излезе първото зъбче, на 9-тия почна да споделя " мама ", " тате ", " бате ".
Така стартира ефирен репортаж за деца, отключили болести след слагане на ваксини в България. Репортажът по този начин и не е излъчен. Във видеото са показани фрагменти с децата преди и след слагането на ваксина, разкази на родителите и изявление с основния здравен контрольор доктор Ангел Кунчев. 
Темата за имунизациите още веднъж излезе на дневен ред, откакто Административния съд-Сливен анулира решението на КЗД по тъжба на родител, че неговото неимунизирано дете не е позволено на посещава детска градина. Съдът се съмнява и в довода на РЗИ, че неимунизираните деца слагат в риск ваксинираните. Целта на имунопрофилактиката е точно да се сътвори имунитет, заради което и не следва да съществува риск от заразяване при имунизираните деца, счита съдът.
В репортажа категорично се акцентира, че тематиката за имунизациите провокира съществени полемики по целия свят. Спорът за или срещу наподобява неразгадаем, само че има доста образци за работещи системи, при които, а резултатът е над 95% имунизационно покритие. По данни на Световната здравна организация (СЗО), в 19 страни има основани фондове за потърпевши след ваксина – Германия, Англия, Испания, Холандия, Дания, Финландия, Норвегия, Португалия, Швеция, Швейцария, Гърция, Кипър, Естония, Беларус, Литва, Украйна и в Русия, се споделя още в репортажа.
" Те влизат в общата група на лекарствените артикули по този метод се контролират и от законите, само че имат някои специфики. Погледнато от човешка позиция най-голямата специфичност е че това е единственият медицински артикул, който се употребява при всички и при здрави хора. Няма други артикули, които да са толкоз грубо изпитваки, толкоз грубо следени. Всяка една ваксина, когато влиза в страната и се използва наложително ѝ се издава къса характерност на продукта, където са изписани всички показания и противопоказания, откъдето лекарят и майката могат да получат информация кои положения са съвместими с имунизация и кои не . Около 90% от имунизациите се слагат до 14-тия месец на детето. Тези, които влизат в така наречен Задължителен календар са против 11 болести. Във всички случаи детето, което предстои на имунизация би трябвало да бъде в положително здраве ". Това разяснява в сваления репортаж основният здравен контрольор доктор Ангел Кунчев.
На въпрос за какво нямаме фонд за обезщетение за потърпевши от ваксини Кунчев дава отговор: " Това е въпрос на политическо решение , аз персонално не съм срещу това. Имайте поради, че ние имаме една извънредно демократична система за съобщаване на нежелани реакции ".
" ", споделя още доктор Ангел Кунчев.
При запитване дали има процедура да се разясняват вероятни странични реакции от ваксини при персоналния доктор , доктор Ангел Кунчев дава отговор: " Трябва да има, евентуално някъде го има. Друг е въпросът, че притиснати от опашката, която чака извън и многото документи постоянно на тях това им тежи, не им доближава времето ". Той добавя, че има наказания за лекарите, които не са сложили имунизациите на пациентите в избрания период, въпреки че не са постоянно налагани: " В голямата си част сътрудниците работят доста съзнателно. При регистрирана имунизация те получават възнаграждение от 4 лева, според контракта ".
Всеки от нас желае най-хубавото за детето си, за това разчитаме на науката, на престижите и на някой, който сме сигурни, че знае повече от нас. Ето какво има да каже доктор Елеонора Рогелова, педиатър и хомеопат.
" Вакисните са основани за да защищават човечеството от изключително заразни заболявания, само че за жалост в годините се вижда, че те не могат да защищават 100%. Момиченце, което се лекува при мен от бебешка възраст бе доведено преди две седмици с типичен признаци на рубеола. Беше имунизирано с ваксина против морбили, паротит и рубеола на 1,2 година Преди години имаше доста мощна зараза от морбили, доста от пациентите, които се разболяха бяха имунизирани с тази ваксина. Ако при някоя от имунизациите и имало някаква реакция, даже минимална – било температура, втората реваксинация от същата ваксина да отключи по-сериозни болести е доста евентуална . Много бях впечатлена, когато се срещнах с - той счита, че имунизациите не би трябвало да бъдат наложителни, а по избор. "
Личният опит
Майката на Филип добавя, че на 1 годинка на детето е сложена имунизацията против трите шарки – морбили, паротит и рубеола. Две седмици по-късно детето стартира да повръща и е диагностицирано с енцефалит. Майката намира листовката на имунизацията и вижда, че измежду страничните реакции от нея е разказан енцефалит. Младенчо е имунизиран на 1,6 година с " Пентаксим " . Седмица по-късно майката вижда, че крачето на детето, в което е бита имунизацията е накриво в глезена и стъпва единствено на пръсти. В идващите седмици към този момент не стъпва с едното краче.
" Направихме акция за набиране на средства за трансплантация на стволови кафези в Русия. Още в самото начало, когато отидохме там и лекарите ни попитаха има ли сложени ваксини и по кое време ", споделя майката на Филип.
" В момента, в който при всеки един лекар загатна, че неговият проблем се получи първо от имунизацията, непосредствено се обръщат и ми споделят: " Не ". Това е отговорът на всички лекари в България, при които сме ходили до момента ", споделя майката на Младенчо. Баща му добавя, че са изпратили проучвания на детето в Съединени американски щати, които демонстрират съществуването на тежки метали в организма му. Семейството отива и в Турция за лекуване със стволови кафези. По думите на бащата и там лекарите са на мнение, че положението му е провокирано от ваксина.
" Нещо, което също би трябвало да се знае е, че след, не дай си Боже случай, страната ти обръща тил и те оставя да се справяш безусловно самичък с всичко. Ако намериш метод да се справяш – намираш, в случай че не намираш – загиваш. Това, че той не се отхвърля ми дава сили и аз и другите ни членове от фамилията да не се отхвърляме. Щом той - страдалецът не се отхвърля, ние по какъв начин да се откажем? Той е подобен образец за нас, той ни учи на всичко. ", споделя още майката на Филип, а бащата на Младен добавя: " Има хора, които лекуват с готовност и се веселя, че ги срещаме на доста места, само че са малко на брой. Ваксината е бизнес. Моето дете не е тестер. Аз съм толкоз сърдит на нашата система, тъй като моето дете към този момент е на 4 години. Две години моето дете седи 24/7 в легнало състояние поради тази ваксина. Този отговор им го давам – хуманния, който е един на милион. "

От по кое време и къде има фондове за обезщетение за потърпевши от ваксини
По данни на Световната здравна организация (СЗО) от 2011 година, 19 страни имат настоящи стратегии за обезщетения на увреждания от ваксини.
Началото на тези стратегии е сложено през 1953 година, когато Германския висш съд постановява, че хората, които са потърпевши в резултат на наложителна имунизация (в съответния случай вариола), следва да бъдат обезщетени. Германия основава компенсационна стратегия през 1961 година Франция извършва сходна скица през 60-те. През 70-те загрижеността за нежеланите реакции вследствие осъществени имунизации срещу дифтерит-тетанус-коклюш, води до определяне на компенсационни стратегии в Австрия, Дания, Япония, Нова Зеландия, Швеция, Швейцария и Обединеното кралство на Англия и Северна Ирландия. През 1980 година Тайван, Финландия, Съединени американски щати и Квебек (Канада) вкарват такива стратегии. През 1988 година Испания основава своята компенсационна скица (Programa de compensación por lesiones causadas por vacunas). Италия, Норвегия и Република Корея вършат същото през 90-те. Последно основани са компенсационните схеми в Унгария (2005), Исландия и Словения. Установен е важен публичен напън в други страни, в това число Австралия, Канада и Ирландия, да се основат сходни схеми. Към този миг няма стратегии, които да покриват разрастващите се страни. Вижте повече по тематиката в ТАЗИ СТАТИЯ

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР