Филип Морис Интернешънъл Инк. (ФМИ) планира инвестиция от близо 490

...
Филип Морис Интернешънъл Инк. (ФМИ) планира инвестиция от близо 490
Коментари Харесай

Филип Морис Интернешънъл инвестира 490 милиона евро във фабрика за бездимни тютюневи изделия в Румъния

Филип Морис Интернешънъл Инк. (ФМИ) възнамерява инвестиция от близо 490 млн. евро за трансформиране на своята цигарена фабрика в Румъния във високотехнологично оборудване за произвеждане на новите нагреваеми бездимни тютюневи стикове HEETS, които се употребяват с IQOS /системата за нагряване на тютюна. Това оповестиха през вчерашния ден от централата на тютюневия колос в Лозана, Швейцария.

Преструктурирането на фабриката в Румъния в оборудване за произвеждане на тютюневи стикове HEETS към този момент започва, като се чака то да завърши до 2020 година Инвестицията ще сътвори 300 нови работни места за висококвалифицирани служащи в допълнение към към този момент заетите в нея 600 души.

" Инвестицията ни в Румъния е следващо доказателство за нашия ангажимент за реализиране на бъдеще, в което бездимните артикули ще заместят напълно цигарите. Основание за убеденост ни дават 2.9 милиона пушачи по света, които към този момент се отхвърлиха от пушенето и минаха на IQOS. Очакваме тази наклонност да продължи и трансформирането на румънската фабрика ще ни помогне да посрещнем възходящото търсене от страна пълнолетните пушачи по света на по-добри други възможности на цигарите ", съобщи Андре Каланцопулос - основен изпълнителен шеф на Филип Морис Интернешънъл.

ФМИ разгласи по-рано тази година, че усилва индустриалния потенциал на своята фабрика за произвеждане на тютюневи стикове HEETS в Болоня, Италия. Освен това възнамерява инвестиция за създаване на нова фабрика за HEETS в Дрезден, Германия, и трансформира цигарените си заводи в Гърция и Русия в индустриални мощности за HEETS.

IQOS и HEETS се оферират на повече от 27 пазара в света, в това число и в Европейски Съюз в Гърция, Италия, Португалия, Полша и други, а в Румъния са на пазара от ноември 2015 година Плановете на ФМИ са до края на 2017 година новите артикули да се оферират на 30-35 пазара.

В България Народното събрание към този момент одобри нова наредба и акцизна ставка за бездимните нагреваеми тютюневи произведения, с цел да може страната ни да има подготвеност за появяването им и на родния пазар.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР