Филип Хамънд, финансов министър на Великобритания. Още по темата Производителите

...
Филип Хамънд, финансов министър на Великобритания. Още по темата Производителите
Коментари Харесай

Лондон заговори за преходни периоди в сделката за Brexit

Филип Хамънд, финансов министър на Англия.

Още по тематиката

Производителите на коли във Англия не имат вяра, че държавното управление им ще успее в точния момент да подписа с Европейския съюз изцяло и всеобхватно съглашение за разлъка с единния пазар и оформяне на нови трансгранични връзки. Две години са незадоволителни, заради което би трябвало да се подписа преходно съглашение, с цел да бъде предпазен секторът, разгласи Майк Хоуис, началник на английското Общество на производителите и търговците на моторни транспортни средства (SMMT).

" Най-големият ни боязън е, че след две години ще паднем в пропастта - без договорка, отвън единния пазар и митническия съюз и търгувайки при неизгодните условия на Световната комерсиална организация ", добави той, представен от " Ройтерс ".

Автоиндустрията на страната е най-вече в ръцете на задгранични вложители, които желаят да запазят свободния достъп до най-големия си експортен пазар. Производителите са загрижени също, че граничният надзор, който би трябвало да се появи след 30 март 2019 година, ще обърка графика за доставка на части и детайли за сглобяване в английските предприятия.

Едва 44% от употребяваните съставни елементи се създават на територията на Англия, показват от SMMT. " Хонда " предизвести доставчиците

Иън Хауелс, старши вицепрезидент за Европа на " Хонда ", предизвести на конференция в Лондон, че раздялата на британците с Европейски Съюз ще усили разноските за дребните и приблизително огромни снабдители на авточасти до границата на рентабилността. По думите му компанията открива нови и нови затруднения и спомагателни разноски с придвижване на разбора на въздействието от прекратяването на митническия съюз. " Казано простичко, веригата за доставки ще бъде наранена до степен, че ще сложи под въпрос способността ни дейно да произвеждаме коли ", добави той.

Заводът на " Хонда " в Суиндън в Западна Англия създава към 8% от създаваните във Англия годишно към 1.7 милиона коли. Лондон упорства за преходни интервали

Финансовият министър Филип Хамънд сподели във вторник, че петата по величина стопанска система в света е изправена пред сложни времена и се пробва да избегне безредна разлъка с Европейски Съюз. " Всеки грам от нашите умения и дипломация ще са нужни, с цел да осигурим напускането на Европейски Съюз да стане посредством безпрепятствено прекосяване към задълбочено и особено партньорство със съседите ни, в което са предпазени английските работни места, разцвет и стандарт на живот. "

До изборите на 8 юни бъдещето на Хамънд в държавното управление бе под въпрос, само че след грешката на премиера Тереза Мей и загубата на парламентарното болшинство от партията ѝ то се трансформира в главен бранител на ползите на едрия бизнес в кабинета. Сега той акцентира потребността от " взаимно преференциални преходни съглашения, за отбягване на излишно спиране и рискови обстановки (в отношенията) ".

Bank of England, съгласно който, в случай че скоро на договарянията не се очертае договорка за временен интервал, фирмите ще стартират да ползват спешните си проекти за бизнес.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР