Филиалът на Технически университет - София в Пловдив е готов

...
Филиалът на Технически университет - София в Пловдив е готов
Коментари Харесай

500 кандидат-студенти минаха онлайн изпит по математика в Пловдив

Филиалът на Технически университет - София в Пловдив е подготвен за отдалеченото осъществяване на втория кандидат-студетски тест по математика на 11 април. Това заяви шефът му проф. доктор Въльо Николов. Той оцени като доста добър интереса към новата форма на полагане на предварителните изпити. Общо над 500 е броят на кандидат-студентите, които са се явили на него.

Известни са и резултатите от първия по рода си в България отдалечен изпит по математика. За Пловдив са се явили 102 претенденти на предварителния изпит, от които двама са получили цялостни отлични оценки и един е бил " разкъсан ". За контрола на кандидат-студентите са отговаряли 25 квестори - преподаватели от пловдивския вуз.

На 5 април и 6 април се организираха и отдалечени изпити по комбинация и изобразяване за специалността " Инженерен дизайн " в Техническия университет-София, както и по британски език. Общият брой на записаните кандидат-студенти за тези 3 изпита беше 112, само че на тестванията са се явили 106 средношколци. Обобщените резултати се чакат да излязат през днешния ден по-късно или на следващия ден, само че кандидат-студентите сигурно са научили оценките си още след приключването на конкурсния изпит.

Следващите два кандидат-студентски изпита по математика в Техническия университет, които още веднъж ще се проведат от домовете на учениците, ще бъдат на 11 и 25 април. " По график те трябваше да се проведат в няколко регионални града на страната за улеснение на претендентите, само че сегашната обстановка промени проектите ни ", разяснява проф. Николов. В тях могат да вземат участие всички, които са подали поръчки за присъединяване, заплатили са таксата от 30 лв. и са получили самостоятелна ключова дума за достъп до платформата на ВУЗ-а.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР