FILE PHOTO: Gucci logo is seen in a store at

...
FILE PHOTO: Gucci logo is seen in a store at
Коментари Харесай

Gucci разширява онлайн търговията си

FILE PHOTO: Gucci logo is seen in a store at Fiumicino airport in Rome, Italy, April 11, 2016. REUTERS/Max Rossi/File Photo

© Max Rossi Компанията, притежател на Gucci – Kering, ще затегне контрола върху онлайн търговията с артикули на марките си и ще концентрира активността си в личните уеб сайтове. По този метод ще може да се наблюдават желанията на крайните консуматори, оповестява Reuters.

Началото

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Луксозните марки навлизат в онлайн търговията по-късно от наличните " fast fashion " компании, защото те извънредно доста държаха да управляват дистрибуцията и ценообразуването, като по този метод подсигуряваха изключителността на първокласните артикули.

Kering към този момент разгласи, че ще си върне назад контрола върху уеб продажбите на марки като Balenciaga и Alexander McQueen, които са се продаваха от Yoox Net-A-Porter (YNAP) - онлайн търговец на дребно, който към този момент е притежател на конкурентната група Richemont.

Какво следва

Съвместната активност с YNAP ще завърши през второто тримесечие на идната година, разгласи пред група от вложители цифровият шеф на Kering Грегъри Буте.

В устрема си да усили онлайн продажбите, компанията желае да трансформира огромна част съдействието си с трети страни като мултибранд търговци на дребно като Farfetch или Matchesfashion.com в това, което назовават онлайн концесии. В тези концесии Kering би трябвало да управлява всичко - от продуктовия подбор до тяхното показване.

" Всеки път, когато преминем от търговия на едро към концесия, виждаме значително увеличение на продажбите ", сподели Буте. Kering " не е срещу търговията на едро " и не има намерение да приключи връзките си с трети страни като цяло, прибавя той.

В промишлеността за първокласни артикули, електронната търговия съставлява към 10% от бизнеса през днешния ден и би трябвало да доближи 25% от продажбите до 2025 година, предвиждат анализатори от консултантската компания Bain.

Конкуренцията

Буте сподели, че Kering може да бъде отворена за присъединение към блокчейн технологията, която LVMH създава, с цел да подкрепи следенето на доставките и удостоверяването на продуктите в промишлеността, която постоянно е заплашвана от подправените артикули онлайн.

Общите онлайн продажби на Kering - когато се включва и бизнесът посредством платформи на трети страни, изчислени на дребно, доближиха 9.4% от приходите на групата за 2018 година Уеб продажбите посредством личните си уеб сайтове и онлайн концесиите съставляват 4.7% от приходите на компанията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР