Филателисти, нумизмати и антиквари очакват с интерес откриването на изложението

...
Филателисти, нумизмати и антиквари очакват с интерес откриването на изложението
Коментари Харесай

Панаирът на колекционерите в Пловдив с изненада за футболните фенове


Филателисти, нумизмати и антиквари чакат с интерес откриването на ревюто "Булколекто 2017" на 20 октомври в Международен панаир- Пловдив.

По традиция то притегля и доста любопитни, само че същински изкушените колекционери допълват и сбирките си. Две нови марки ще бъдат валидирани този път, съобщи кореспондентът на БГНЕС в Пловдив. За основаването на първата е употребена фотография от бразилския народен списък, която е запечатала първия гол на Пеле за националния тим на Бразилия на 7 юли 1957 година по време на мач с Аржентина. Марката е част от малотиражен блок-лист, отдаден на Световната филателна галерия "Бразилия 2017", а специфичното издание ще бъде пуснато в послание в наличието на Ана Мария Сампайо Фернандес, дипломат на Бразилия у нас.

Валидирането ще стане в границите на откриването на ревюто на 20 октомври. На 21 октомври пък ще бъде валидирана друга марка, отдадена на огромния български публицист Йордан Радичков. Изданието е озаглавено "Ние, врабчетата" и в него са употребявани авторски рисунки на Радичков за едноименната книга. На третия, финален ден от Булколекто, посетителите ще видят за първи път изданието "Алтернативен транспорт", включващо ролери, скейтборд и други сходни средства. На 50 табла ще бъдат ситуирани експонатите от максимафилната галерия с интернационално присъединяване "Минимакс"- тя включва сбирки на колекционери от България, Румъния, Македония и Сърбия. Освен пощенски марки, тя съдържа и пощенски карти със същите изображения. Щандовете на ревюто по традиция ще бъдат ситуирани в палата 7 на Международен панаир Пловдив. По същото време там се организира и Международната галерия "Медикус, Денто, Галения", както и Специализираната галерия за цветя, декоративна растителност и градинско съоръжение "Цветна есен". /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР