Филантропът и бивш финансист Джордж Сорос обяви, че ще дари

...
Филантропът и бивш финансист Джордж Сорос обяви, че ще дари
Коментари Харесай

Сорос дава $1 млрд. за световна университетска мрежа и борба с авторитаризма

Филантропът и някогашен финансист Джордж Сорос разгласи, че ще подари 1 милиард $ за финансиране на нова международна мрежа от университети, която ще има за задача да предизвиква демократични полезности и визията му за отворено общество, написа " Гардиън ".

Сорос го дефинира като " най-важния и най-траен план в живота ми ". По думите му финансирането на институциите ще помогне за битка със засилващия се авторитаризъм в Съединени американски щати, Русия и Китай. Той също нападна Доналд Тръмп, наричайки американския президент " краен нарцисист ".

Милиардерът, който приказва на Световния стопански конгрес в Давос, означи, че новата Университетска мрежа отворено общество ще се построи въз основата на Централноевропейския университет, отворен след рухването на комунизма преди 30 година

Централноевропейският университет беше заставен да се реалокира от Унгария във Виена, откакто унгарският министър председател Виктор Орбан лиши правото на институцията да издава американски дипломи.

Според Сорос университетът не е задоволително мощен, с цел да се трансформира в просветителната институция, която е нужна на света.

" Това изисква нов тип международна мрежа за обучение ", счита той. Сорос добави, че е настъпило времето неговата фондация " Отворено общество " да предприеме упорит план, който ще надгради Централноевропейския университет и да развие " нова и новаторска мрежа за обучение, от която светът в действителност се нуждае ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР