ФИЛАДЕЛФИЯ (AP) — Преди тридесет години, когато защитниците на правата

...
ФИЛАДЕЛФИЯ (AP) — Преди тридесет години, когато защитниците на правата
Коментари Харесай

О. Дж. Случаят Симпсън постави домашното насилие в светлината на прожекторите, стимулирайки движение

ФИЛАДЕЛФИЯ (AP) — Преди тридесет години, когато бранителите на правата на дамите работиха за приемането на Закона за насилието против дами от 1994 година, домашното принуждение към момента беше нещо като заглушена тематика.

След това гибелта на Никол Браун Симпсън го принуди да попадне в светлината на прожекторите. Американците са приковани от следствието на убийството на някогашния брачен партньор на суперзвездата O.J. Симпсън, която умря в сряда на 76 години, чу стряскащи и мъчителни детайлности за малтретирането, което сподели, че е претърпяла от него.

„ Сигурно сме имали 20 медийни камиона, подредени на бул. Холивуд, с цел да приказват с нас, “ сподели Пати Гиганс, изпълнителен шеф на основаната в Лос Анджелис организация с нестопанска цел Peace Over Violence, която сподели, че ползата към казуса е експлодирал за една нощ.

„ Тъй като О. Дж. — той е прочут, състезател, хубав, всички обичаха O.J. — започнахме да водим диалози за това какво се случва в съзнанието на един принудител — сподели Ги...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР