Фигурното пързаляне не е сред спортовете със солидни наградни фонове,

...
Фигурното пързаляне не е сред спортовете със солидни наградни фонове,
Коментари Харесай

Олимпийска шампионка остана без хонорар, малка е

Фигурното пързаляне не е измежду спортовете със солидни наградни фонове, само че за сметка на това майсторите на леда си докарват в допълнение и от присъединяване в шоу стратегии. Подобен гастрол обаче сблъска олимпийската шампионка при дамите Алина Загитова със закона в родната й Русия.

Миньончето от Ижевск бе звездата на новогодишния театър " Спящата хубавица ", което друга олимпийска шампионка - Татяна Навка, сложи в Москва. Шоуто се радва на голям триумф - общо 22 пъти ледените звезди излязоха пред публиката. Самата Навка, брачна половинка на Дмитрий Песков, представител на съветския президент, получава сериозен хонорар - 6 милиона рубли. А лъвският къс - над 8 милиона рубли (малко повече от 100 000 долара), отиде у някой си Едуард Аксьонов, който не е обувал кънки. Оказа се, че той е зам.-директор на центъра " Кристални ", в който се приготвят фигуристите на популярната треньорка Етери Тутберидзе. Сред тях е и Загитова, която липсва във ведомостите на шоуто.

• БУДЬТЕ ЗДОРОВЫ •

‍ «В столь непростой интервал не забывайте про спорт! Тренироваться можно и нужно, не выходя из дома», — олимпийская чемпионка Пхенчхана Алина Загитова.
#StayStrong #Olympics pic.twitter.com/23xHqzth6T
— Олимпийские игры (@Olympic) 24 март 2020 година Представлението се провежда от " Росконцерт ", а участниците са регистрирани като самоосигуряващи се лица, което притегли вниманието на локалния Следствен комитет. Оказва се, че става въпрос за скица за Загитова да получи парите, макар че няма право на трудова активност, защото не е навършила 18 година Това ще стане едвам през май.

" Да, питаха ни за какво Аксьонов е получил парите в случай, че не е фигурист ", призна Навка. - Той го направи с позволение на родителите на Алина, защото тя не може да е самоосигуряващо се лице. Всичко е съгласно съветските закони ".

По случая обаче има формирано разследване за машинация и корист със служебно състояние.

" Труд "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР