Фигурките на животни са се приемали с особена почит от

...
Фигурките на животни са се приемали с особена почит от
Коментари Харесай

Всяка жена, която носи някои от тези 6 амулета, ще има свръх сили

Фигурките на животни са се приемали с особена респект от хората още в антични времена. Предците ни са вярвали, че те не просто въплъщават външния тип на даден представител на животинския свят, само че и носят неговите качества. Затова ги поставяли в домовете си или ги носели със себе си като амулети.

Сред най-предпочитаните талисмани е лъвът, знак на силата, хубостта, борбения мирис и смелостта. Талисманът с форма на елен пък се приема като магическо средство за привличане пари. Жабата е знак на благосъстоянието, вътрешната хубост и плодовитостта.

Разбира се, има още доста други животни, чийто облик се употребява при изработката на амулети. Някои от тях са извънредно подобаващи за дами, защото носят триумфи, към каквито се целят точно представителките на нежния пол.

1. Пеперуда

Пеперудата символизира хубостта, женствеността и свободата. Фигурките, които пресъздават нейния облик, носят шанс на дамите, които желаят да издигнат самочувствието си и да привлекат вниманието на противоположния пол.

2. Антилопа

Това изтънчено животно въплъщава качества като елегантност, хубост и възвишеност. Фигурката на антилопа се предлага на дамите, които се занимават с балет, танци или някакво друго изкуство, изискващо гъвкавост, привлекателност и величие.

3. Кон

Статуетка, изобразяваща кон, се предлага на дамите, които са срамежливи, плахи и неуверени. Смята се, че той ще им донесе мощ, воля, храброст и сръчност да изразят позициите си и да ги отстояват.

4. Котка

Талисманът във тип на котка още веднъж вдъхва самонадеяност на дамите. Той обаче спомага и за тяхното по-бързо задомяване, защото писаните се възприемат като знак на домакински уют.

5. Костенурка

Фигурките на костенурка са отличен амулет за лекомислените, избухливи и опърничави дами, които вземат недомислени решения, а след това съжаляват за тях. Това животно ще ги подари с мъдрост, успокоение и естетика. Ще им помогне по-бързо да пораснат и улегнат.

6. Щъркелът

Щъркелът е божествена птица, която се свързва с появяването на новия живот и фамилния уют. Картинките и фигурките, изобразяващи пернатото животно, ще донесат триумф на дамите, които желаят да открият брачен партньор и по-бързо да станат майки.

Източник: svetovnizagadki.com
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР