Фигурки на 40 000 войници бяха подредени в търговски център

...
Фигурки на 40 000 войници бяха подредени в търговски център
Коментари Харесай

Инсталация с 40 000 фигурки на войници в подкрепа на ветераните в Манчестър

Фигурки на 40 000 бойци бяха подредени в търговски център в британския град Манчестър. Инсталацията има за цел да насочи публичното внимание към ориста на ветераните.

Малките зелени пластмасови фигури са тъкмо 40 000 - колкото е броят на военнослужещите, които са били освободени от английската войска по медицински аргументи през последните 20 години.

Седем от тях са ситуирани най-отпред и са модели на действителни ветерани с ампутирани крака или в инвалидни колички след произшествия по време на работа.

Сара Джоунс, акция " Помощ за героите ": Фигурите изобразяват всички военни, които са били освободени през този интервал от време. Опитваме се да покажем какви са техните потребности, откакто са напуснали армията по медицински аргументи.
Изследване в границите на акцията " Помощ за героите " сочи, че близо 10 хиляди мъже и дами са били освободени от армията след края на военните интервенции в Афганистан през 2014 година, макар че английските въоръжени сили не са взели участие в деен спор през този интервал.

70% от напусналите армията признават, че имат усложнения за интеграцията си в обществото.

Организаторите на инсталацията упорстват държавното управление и институциите да преразгледат процедурите, по които се освобождават потърпевшите по време на военна работа, както и да покачат качеството на помощта, която им се предлага.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР