Фигури като тази на убития и на изчезналия Петьо Петров-Еврото

...
Фигури като тази на убития и на изчезналия Петьо Петров-Еврото
Коментари Харесай

Адв. Екимджиев: Хора като Еврото и Нотариуса може формално да са били агенти под прикритие

Фигури като тази на убития и на изчезналия Петьо Петров-Еврото няма по какъв начин да са работили без политически чадър, обезпечен на високо равнище. Това разяснява в изявление за вестник " Сега " юрист Михаил Екимджиев.

" Има външни индикации, че и Петьо Еврото, и Мартин Нотариуса са охранявани от Министерство на вътрешните работи, влизали са със специфични пропуски в паркинги на профилирани съдилища и прокуратури, успявали са безпроблемно и бързо, дейно, да вземат решение извънредно заплетени юридически проблеми, които обикновено се вземат решение за години. Това не става без политическа защита от равнище най-малко заместник-министър на вътрешните работи и връзки във Висшия правосъден съвет, и несъмнено, с поддръжката на политици, " споделя Екимджиев.

По думите му хора като Красимир Георгиев - Красьо Черния, Мартин Божанов, Петьо Еврото и даже Георги Семерджиев, който през юли 2022 година умъртви две девойки на бул. " Черни връх " в София, остават отвън ударите на закона " без да имат някаква биография и някакъв статус ".

" И това обосновава догатката, че за тях най-малко официално има досиета на сътрудници под прикритие в престъпните среди, които обаче им служат не за откриване на закононарушения, а просто за един съвършен, повсеместен чадър, с цел да могат да правят закононарушения и да разделят плячката с водещите офицери, " добавя той.

Адвокатът уточни и от кое място може да идва политическата защита над фигурите от ъндърграунда.

" Да си напомним кой сътвори профилираните съдилища и кой най-ожесточено се биеше против тяхното закриване. Така имаме доста ясна посока от кое място идва политическата защита и на Петьо Еврото, и на Мартин Божанов " сподели Екимджиев.

Той описа и за скица за напън върху магистрати, само че освен върху тях, сходна на тази, посредством която е упражняван той върху заплашваната от Нотариуса арбитър Владимира Цариградска.

В нейния случай - откакто подлага на критика изказвания на тогавашния основен прокурор Сотир Цацаров, стартират офанзиви в избрани издания, които стават мотив за формиране на досъдебно произвеждане. Тези производства от своя страна са съображение за потреблението на специфични разследващи средства против съдийката.

" Т.е. получава се едно самосбъдващо се знамение: някой, да кажем основен прокурор или негов аватар, инициира медийни изявления, те стават фиктивен мотив за формиране на досъдебно произвеждане, което е съображение за специфични разследващи средства ".

Подслушваният обаче въобще може и да не разбере за това, тъй като не е притеглен като обвинен, не знае, че против него се води досъдебно произвеждане и това е дало фиктивен мотив да бъде подслушван или наблюдаван.

" Може вас, може мен да са подслушвали в спалните, в баните, в офиса, в колата ни месеци наред, години наред, до момента в който в един миг някой като Мартин Нотариуса извади от ръкава си някое изречение, извадено от подтекста, и каже: ето на, този е нарушител, този е безсрамен вид, " изяснява юристът.

Според Екимджиев по този метод доста магистрати, повече, в сравнение с сочат формалните данни за надзор на специфичните разследващи средста, са били следени и компрометирани. В тези случаи става дума за корист със СРС.

" От публични данни, изнесени от бюрото за надзор на СРС, се вижда по какъв начин тъкмо през 2022 година, когато са закрити профилираните съдилища и прокуратура, към този момент няма подслушвания на магистрати, а въпреки това неведнъж в България формалните данни са мощно занижени ", сподели той.

Именно поради обоснованото съмнение, че през 2020 година против арбитър Цариградска са употребявани специфични разследващи средства, Михаил Екимджиев като неин юрист е подал тъжба в Европейския съд по правата на индивида в Страсбург.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР